Naujiena Lietuvoje: bilietą į „Vilnius Jazz“ festivalį bus galima įsigyti prie bet kurio reklaminio plakato  (1)

Seniausias Lietuvoje džiazo festivalis „Vilnius Jazz“ tapo ir pirmuoju, kuris leidžia bilietus į savo renginius pirkti tiesiai prie savo reklaminio plakato. Tai galima padaryti išmaniuoju telefonu, turinčiu „Paysera“ arba „WoraPay“ mobiliąsias pinigines. Inovatyvų sprendimą pasiūlė mobiliųjų mokėjimų sistema „WoraPay“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vilnius Jazz“ žinomas tam tikru radikalumu, ryškia orientacija į naujoves. Tad mums pakeliui ir su technologinėmis naujovėmis. Ypač jei jos trumpina melomanams kelią į koncertą. Mes pirmieji iš Lietuvos džiazo festivalių rengėjų sukūrėme atskirą festivalio tinklalapį, pirmieji pradėjome platinti elektroninius bilietus, o dabar pirmieji pasiūlėme įsigyti bilietus naudojant elektronines pinigines“, - sako tarptautinio džiazo muzikos festivalio „Vilnius Jazz“ įkūrėjas ir vykdantysis direktorius Antanas Gustys.

Išmaniuoju telefonu nuskenavę ant plakato, jo nuotraukos „Facebook“ profilyje ar festivalio puslapyje pateikiamą unikalų renginio QR kodą, mobiliosios programėlės naudotojai gauna informaciją apie koncerto vietą, laiką ir bilieto kainą. Pirkėjui pasirinkus „WoraPay“ ar „PaySera“ mobiliąją piniginę ir PIN kodu patvirtinus pirkimą, atliekamas mokėjimas, o pirkėjas gauna elektroninį bilietą tiesiai į savo telefoną.

„Anksčiau bilietai buvo spausdinami, numeruojami, registruojami mokesčių inspekcijoje – vien tai buvo didžiulis organizacinis iššūkis. Dabar mobiliosios sistemos leidžia bilietus įsigyti daug paprasčiau ir patogiau. Tereikėjo drąsos, organizacinio ir programinio impulso, kad vartotojas gautų absoliučiai tobulą produktą“, - sako A. Gustys.

Pirmasis „Vilnius Jazz“ renginys, į kurį džiazo muzikos gerbėjai bilietą gali pirkti tokiu būdu, yra Laurent'o Dehorso trio koncertas „Political Songs“. Jis vyks kovo 26 d. Vilniaus „Piano.lt“ koncertų salėje. Įsigyti bilietus galima per aplikaciją „PaySera“ arba „WoraPay“ tiesiog nuskenavus ant QR kodą. Šios aplikacijos yra nemokamos ir prieinamos išmaniesiems įrenginiams su iOS bei „Android“ sistemomis.

„WoraPay“ vadovas Aurimas Bakas teigia, kad „vieno langelio“ principu susieta renginio informacija ir bilietų įsigijimo platforma yra itin patogi. „Renginių organizatoriai gali platinti bilieto QR kodą internete – įmonės svetainėje, naujienlaiškyje klientams ar per socialinės žiniasklaidos priemones. Bilieto kodas netgi gali būti spausdinamas afišose ar reklamos puslapiuose, tad mobiliųjų piniginių vartotojai bilietus gali įsigyti labai greitai ir patogiai“, - sako A.Bakas.

Norėdami paskatinti išbandyti naujovę, į rytdienos „Laurent Dehors Trio“ koncertą perkantiems bilietą per mobiliąją piniginę, organizatoriai antrą bilietą dovanoja nemokamai.

„WoraPay“ yra mobiliųjų mokėjimų sistema, leidžianti mokėti už produktus ir paslaugas iš mobiliųjų piniginių. „PaySera“ mobilioji piniginė yra susieta su Mokėjimai.lt (PaySera) sąskaita, per kurią atsiskaitant naudotojui grįžta iki 1 proc. pirkinio sumos. „WoraPay“ susieta su vartotojo mokėjimo kortele.

„Festivalio renginių bilietai yra platinami per mūsų sukurtą bilietų įskiepį, todėl suteikti galimybę juos įsigyti per mobiliąją aplikaciją buvo paprasta ir naudinga melomanams“, - sako pirmosios Lietuvoje elektroninių pinigų įstaigos „EVP International“ produktų plėtros vadovas Justas Noreika. Ši įstaiga sukūrė ir administruoja tarptautinę mokėjimų platformą Mokėjimai.lt (PaySera), pardavėjams siūlanti ir nemokamą programėlę „PaySera Retailers“ ir bilietų aplikaciją „PaySera Tickets“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (1)