Apsaugok savo kompiuterį: interaktyvus kibernetinių grėsmių žemėlapis  (0)

Bendrovė „Kaspersky Lab“ pristatė paslaugą, kuri aiškiai demonstruoja realiuoju laiku visame pasaulyje vykstančius kibernetinio saugumo incidentus. Vaizduojamų grėsmių kategorijose – kenkėjiški objektai, aptikti per tiesioginį kontaktą ir nuskenuoti pagal užklausą, taip pat pašto ir interneto antiviruso suveikimo metu aptiktos programų grėsmės ir tinklo atakos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuolaikiniame kibernetinių grėsmių pasaulyje naujiems kenkėjiškams priedams ar šlamštalaiškiams išplatinti pakanka vos kelių minučių, teigia „Kaspersky Lab“ atstovai. Akimirksniu gauti informacijos apie naujus įtartinus failus ir kitas grėsmes „Kaspersky Lab“ produktams padeda globali debesų infrastruktūra „Kaspersky Security Network“ (KSN). Vidiniai KSN mechanizmai apibendrina duomenis iš tūkstančių saugomų įrenginių, kurių vartotojai sutiko automatiškai dalytis informacija apie įtartinus programų veiksmus.

Lygindama failo elgesį įvairiuose kompiuteriuose, tikrindama jį šimto tūkstančių teisėtų priedų duomenų bazėje ir taikydama euristinius algoritmus sistema skelbia išankstinį verdiktą, ar objektas yra kenkėjiškas. Jei atsakymas teigiamas, prieiga prie jo bus operatyviai užblokuota visiems kitiems „Kaspersky Lab“ vartotojams, ir bus išvengta užkrėtimo epidemijos. Taigi, „Kaspersky Security Network“ turi aktualiausią informaciją apie saugumo incidentus ir ją paskirsto po pasaulio žemėlapį realiuoju laiku, kad kiekvienas galėtų įsitikinti, kaip greitai plinta įvairios grėsmės, sakoma bendrovės pranešime.

Vartotojai gali sukti gaublį ir keisti mastelį, kad matytų lokalios situacijos vaizdą bet kurioje pasaulio šalyje. Skirtingomis spalvomis gaublyje vaizduojami įvairūs realiuoju laiku aptiktų grėsmių tipai. Vartotojas gali iškelti į ekraną kiekvienos grėsmės aprašymą arba išjungti jam neįdomius grėsmių tipus. Be standartinių mygtukų, žemėlapyje yra trys jungtukai – vaizdo temai perjungti, sąsajos kalbos ir atvaizdo režimo (kaip plokščias žemėlapis arba gaublys). Po ranka taip pat yra nuoroda patikrinti kenkėjišką programinę įrangą kompiuteryje.

„Kiekvieną dieną „Kaspersky Lab“ apdoroja per 300 tūkst. kenkėjiškų objektų. Pavyzdžiui, prieš trejus metus šis skaičius buvo 70 tūkst. Beje, antivirusinės technologijos taip pat nestovi vietoje, ir mes nesunkiai susidorojame su šiuo srautu. Iš kur mus pasiekia atakos, kokioje šalyje vartotojai dažniau pereina pagal kenkėjiškas nuorodas, kokio tipo virusai labiausiai paplitę – kiekvienas vartotojas šia tema turi tūkstantį klausimų! Mūsų kibernetinio pasaulio žemėlapyje dabar galima realiuoju laiku pamatyti kibernetinių karinių veiksmų mastelį. Ar netgi pasijusti vienu iš mūsų ekspertų“, – komentuoja Denisas Zenkinas, „Kaspersky Lab“ korporatyvinių komunikacijų departamento vadovas.

Interaktyvus kibernetinio pasaulio žemėlapis pasiekiamas internetu. Korektiškam vaizdui reikės naršyklės su „WebGL“ bibliotekos palaikymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)