JAV pasiūlymas Europai: dujų tieksime daugiau, negu galite suvartoti  (3)

Siekiant diversifikuoti energijos išteklių tiekimą Europai, Jungtinėms Valstijoms ir Europos Sąjungai, teks įdėti daug pastangų ir darbo, bet JAV sugebės pristatyti dujų daugiau nei Europa suvartoja, kalbėjo JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry Briuselyje per ES ir JAV posėdį energetikos klausimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„JAV ir ES laukia daug darbo siekiant diversifikuoti energijos išteklius. Ir šia kryptimi mes daug dirbame“, – sakė jis. 

Pasak J. Kerry'io, galutinis šio darbo tikslas yra užtikrinti, kad „mes nepriklausytume nuo vieno vienintelio energijos šaltinio.

J. Kerry tokio uždavinio sprendimą sieja su dujotiekio „Pietų dujų koridorius“ eksploatavimu, – šiuo dujų koridoriumi ketinama transportuoti dujas iš Azerbaidžano per Turkiją į Europą.

Kaip pranešė JAV valstybės sekretorius, svarstomas ir suskystintų gamtinių dujų terminalų ES teritorijoje variantas: „Mes (JAV) tieksime dujų daugiau, nei Europa jų suvartoja šiandien“, – tikino J. Kerry, pastebėdamas, kad suskystintų gamtinių dujų tiekiamas pasaulinėms rinkoms iš JAV bus pradėtas 2015 metais.

Abejonių dėl to, kad Europa atsisakys rusiškų dujų, išsakė Europos resursų ir energetinio saugumo centro (EUCERS) direktorius Friedbertas Pfliugeris ir investicinis bankas „Bank of America Merrill Lynch“; o Briuselio analitikos centro ataskaitoje pastebima, kad jeigu Europos šalys nutars iškeisti rusiškas dujas į alternatyvius transokeaninius tiekimus, dujų kainos pašoks pusantro du kartus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (3)