Mažos kainos jėga: prognozuojami milžiniški chromebook kompiuterių pardavimai  (1)

Kompanijos ABI Research analitikų duomenimis, 2013 m. buvo išleista apie 2,1 mln. nešiojamų kompiuterių su operacine sistema Chrome OS. Apie 90 proc. šių sistemų buvo skirta Š. Amerikos gyventojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis kompiuterių segmentas ateityje augs taip pat sparčiai: 2019 m. bus realizuota 11 mln. Chromebook, tuo tarpu metinis augimas sudarys 28 proc., rašo puslapis PCWorld.

Analitikai mano, kad Chromebook sprendimai yra perspektyvūs, galintys pakeisti bendrą vaizdą asmeninių kompiuterių rinkoje. Vienas iš didžiausių Google Chrome OS turinčių sistemų privalumų, tai maža kaina – vidutiniškai Chromebook kainuoja apie 338 dolerius (845 lt).

ABI Research eksperto Stephanie Van Vactor teigimu, Chromebook tiekimą augina švietimo įstaigų susidomėjimas šiais nešiojamais kompiuteriais. Be to, nemažai įtakos daro ir bendra makroekoniminė situacija pasaulyje – vartotojų perkamoji gali jau nėra tokia, kaip prieš 6-7 metus.

Tiesa, bendra Chrome OS kompiuterių dalis asmeninių kompiuterių rinkoje vis dar labai maža: IDC ekspertų teigimu, jie užima tik 1 proc. viso PC segmento. Aišku, perspektyvų tikrai yra, ir ne tik tarp paprastų vartotojų bei švietimo įstaigų: apie 25 proc. Forrester Research apklaustų firmų IT padalinių vadovų teigė svarstantys galimybę įsigyti Chromebook nešiojamą kompiuterį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (1)