Jau pasirodė „atspausdinami“ namai (Video)  (7)

Šanchajaus kompanija „WinSun Decoration Design Engineering Co.“ paskelbė pradėjusi gaminti namus, naudodama 6,6 metrų aukščio, 10 metrų pločio ir 150 metrų ilgio trimatį spaudintuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, jo rašalas yra ne plastikas ar metalų lydiniai, paprastai naudojami trimačiuose spausdintuvuose, o tikra statybinė medžiaga - kokybiškas betonas.

Pats spausdintuvas - tai didelė konstrukcija, kontroliuojama kompiuterio ir naudojama betono piltuvui valdyti. Juo, lygiai taip pat kaip ir buitiniais trimačiais spausdintuvais, sluoksnis po sluoksnio formuojamos namo sienos. Tiesa, „atspausdinamass“ yra ne visas namas – perdangos, langai turi būti montuojami atskirai, tačiau šios įmonės teigimu, ypač daug sutaupoma todėl, kad praktiškai nebereikia darbininkų darbo jėgos, o „spausdinimo“ procesas yra visiškai automatizuotas.

Pirmieji „WinSun“ komerciniai statiniai – dešimt 200 kvadratinių metų dydžio namų, „atspausdinti“ per vieną dieną, o kiekvienas kainavo vos 4800 JAV dolerių.

Žinoma, čia neįskaičiuota paties spausdintuvo kaina, kurį reiktų ir pervežti bei sumontuoti statybos vietoje, tačiau panašu, kad tokios technologijos ateityje galėtų sukelti revoliuciją statybų pramonėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(5)
(0)
(0)

Komentarai (7)