„Google“ pristatė „revoliucinį“ modulinį telefoną (Video)  (17)

Bendrovė „Google“ pranešė oficialiai pristačiusi savo modulinio išmaniojo telefono „Ara“ prototipą. „Google“ būstinėje surengtoje konferencijoje, skirtoje „Ara“ projekto plėtotojams, buvo pranešta šio telefono bazinės komplektacijos modelio gamybos kaina ir planuojamas pateikimo rinkai laikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Google“ „Ara“ projekto vadovo Paulo Eremenko, tai bus modulinis telefonas, susidedantis iš vadinamojo karkaso (arba endoskeleto), ir įvairių pagal poreikį keičiamų modulių (ekrano, procesoriaus, atminties, baterijos, fotokameros, jutiklių, belaidžio ryšio mikroschemų, garsiakalbių ir kt.). Tokie moduliai suteikia galimybę maksimaliai prisitaikyti „Ara“ telefoną savo poreikiams: prijungti didesnės talpos bateriją, kokybiškesnę fotokamerą, galingesnį procesorių ar daugiau atminties. Moduliai prie karkaso jungiami naudojant vadinamuosius impulsinius elektromagnetus, kurie išlaiko įmagnetinimą nesant elektros srovei, o jų būsena (įjungtas ar išjungtas) yra keičiami elektros impulsu. Elektroniniam modulio sujungimui su karkasu naudojama „UniPro“ technologija. „Google“ ruošia tris skirtingo dydžio „Ara“ telefono modelius. Priklausomai nuo dydžio (mažo, vidutinio ar stambaus), prie telefono karkaso galima prijungti daugiau ar mažiau modulių. „Ara“ konferencijos metu buvo pademonstruotas vidutinio dydžio prototipas, panašus į „Galaxy S5“, praneša „Engadget“. Anksčiau „Google“ buvo išleidusi pirmąjį šio modulinio telefono dokumentacijos rinkinį, skirtą „Ara“ projekto plėtotojams. Remdamiesi juo nepriklausomi kūrėjai pradėjo kurti pirmuosius „Ara“ modulius.

Pasak P. Eremenko, kitų metų sausį „Google“ planuoja pateikti rinkai „Grey Phone“, „Ara“ išmaniojo telefono modelį su minimalia komplektacija. Į jį įeis keičiamas ekranas, procesorius ir „Wi-Fi“ jungtis. Tokio telefono naudotojai galės pasirinkti norimus modulius. Kokia bus mažmeninė „Grey Phone“ kaina, neskelbiama, tačiau jo savikaina įvertinta 50 JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(20)
(0)
(4)

Komentarai (17)