Minikompiuteris „Raspberry Pi“ tapo išmaniuoju telefonu (Video)  (0)

Pasirodo, tarp entuziastų populiarus minikompiuteris „Raspberry Pi“ gali būti perdarytas į išmanųjį telefoną. Tai įrodė programinės įrangos specialistas Davidas Huntas, „Raspberry Pi“ pagrindu surinkęs „Pi Phone“ pavadintą telefoną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu gaminamos dvi „Raspberry Pi“ modifikacijos. Abi turi 700 MHz ARM procesorių, SD atminties kortelių, kuriose laikoma OS ir duomenys, lizdą, 256 arba 512 MB darbinės atminties, vieną arba dvi USB 2.0 ir HDMI jungtis. Brangesnis „Raspberry Pi“ modelis taip pat turi „Ethernet“ tinklo valdiklį. Kompiuterį valdo operacinė sistema „Linux“ arba RISC OS. Jame įdiegta interneto naršyklė „Iceweasel“, biuro programų paketas „KOffice“, kitos taikomosios programos.Jo kūrėjų teigimu, šio minikompiuterio galimybių pakanka eiliniams uždaviniams atlikti, tarp jų ir videomedžiagos peržiūrai. Tačiau pagrindinė jo paskirtis – mokyti vaikus programavimo. Manoma, kad dėl mažos kainos šis minikompiuteris labai pravers besivystančių šalių mokykloms.

„Pi Phone“ buvo panaudotas brangesnis „Raspberry Pi“ modelis. Papildomai prireikė sensorinio ekrano (D. Huntas pasirinko 320 x240 taškų raiškos „PiTFT Touchscreen“), GSM/GPRS ryšio modulis, DC/DC keitiklis, kai kurie kiti elektroniniai komponentai ir laidai. Energiją telefonui tiekia 2500 mAh talpos ličio jonų baterija.

D. Hunto teigimu, „Pi Phone“ yra koncepcinis įrenginys, įrodantis, kad minikompiuterio „Raspberry Pi“ bazėje, pasitelkus papildomus komponentus, galima surinkti visiškai funkcionalius išmaniuosius telefonus. Žinoma, visiškai išlaikytas ir vienas svarbiausių „Raspberry Pi“ mikrokompiuterio privalumų: maža kaina. Pranešama, kad „Pi Phone“ gamyba atsieina apie 160 JAV dolerių. Į šią kainą įeina pats minikompiuteris ir būtini papildomi komponentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(2)
(0)

Komentarai (0)