Iranas stato JAV lėktuvnešio kopiją vien tam, kad ją galėtų susprogdinti  (3)

Kovo mėnesį JAV žvalgyba pastebėjo, kad Iranas stato identišką JAV karinio laivyno naudojamą „Nimitz“ klasės lėktuvnešio kopiją. „Stars and Stripes“ skelbia, kad paaiškėjo ir Irano planai – naujai pastatytą lėktuvnešį ketinama susprogdinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ketinama padaryti per karines pratybas. JAV žvalgybos duomenimis, iraniečių statomas laivas yra trečdaliu mažesnis nei tikrasis JAV lėktuvnešis, tačiau jame stengiamasi atkurti net ir menkiausias detales.

Netoli Ormūzo sąsiaurio statomą lėktuvnešį JAV pareigūnai pastebėjo dar praėjusių metų vasarą, tačiau tik šių metų pavasarį ant jo šono buvo užrašyti skaičiai 68 – būtent su tokiu numeriu JAV lėktuvnešis buvo dislokuotas šiame regione 2013-ųjų vasarą.

Per Irano valstybinę televiziją iš pradžių buvo pranešta, kad laivas statomas dėl kuriamo filmo. Tačiau dabar iraniečių laikraštis rašo, kad tai – karinių pratybų rekvizitas.

Nepriklausomas Irano laikraštis „Haft-e Sobh“ skelbia, kad admirolas Ali Fadavi išdavė, kodėl iš tikrųjų vykdomos šios statybos. Revoliucijos sargų laivyno vadas admirolas sakė, kad lėktuvnešis bus panaudotas kaip taikinys karinėse pratybose. „Mes turime mokytis apie savo priešo silpnąsias ir stipriąsias vietas“, – sakė Ali Fadavi.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(0)
(1)

Komentarai (3)