Ukrainos laukia dešimt pavojingiausių dienų  (0)

Ukrainos laikinasis premjeras Arsenijus Jaceniukas, duodamas interviu „Financial Times“, pareiškė, kad Ukrainos laukia dešimt pavojingiausių dienų nuo nepriklausomybės atgavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

A.Jaceniukas teigia, kad Maskva ruošia naujas provokacijas, kurios turėtų įvykti gegužės 9 dieną, kuomet dalies visuomenės nostalgija sovietiniams laikams pasieks piką. „Jie apžais šį sovietinį palikimą ir pamėgins išprovokuoti ar dirbtinai sukurti susidūrimus, – sakė premjeras. – Kaip taisyklė, jie turi nuo 10 iki 20 gerai paruoštų rusų agentų, kurie šturmuoja pastatus, paskui pasitelkia vietinius protestuotojus, vėliau išvyksta į kitą miestą“.

 

„Man visiškai akivaizdu, kad prezidentas Putinas neturi ribų, – sakė A.Jaceniukas. – Putino sumanymas – atkurti buvusios Sovietų Sąjungos galybę ir tapti naujo tipo sovietinės imperijos imperatoriumi“. Anot A.Jaceniuko, Vakarai tai suvokė per vėlai, jau po įsiveržimo į Krymą.

„Mūsų gauti žvalgybos duomenys yra visiškai aiškūs. Rusija pasiruošusi peržengti sieną, kaip ji padarė Kryme“

Anot A.Jaceniuko, Ukrainos valdžia atsidūrė spąstuose. „Iš vienos pusės, daugelis ukrainiečių skubina prezidentą ir saugumo tarnybas vykdyti antiteroristines operacijas ir perduoti šiuos teroristus teismui. Iš kitos pusės, jeigu pradėtume tokią žiaurią operaciją, neabejotinai būtų civilių aukų. O tai idealus pretekstas Putinui pasakyti: „Žiūrėkite, tie ultranacionalistai žudo rusakalbius. Mes turime juos apginti“.

„Mūsų gauti žvalgybos duomenys yra visiškai aiškūs. Rusija pasiruošusi peržengti sieną, kaip ji padarė Kryme“, – sakė jis.

A.Jaceniukas išvardino pagrindines problemas: „masinis rusų karių susitelkimas prie sienos, gerai paruošti rusų šnipai Donecke, Luhanske ir Ukrainos pietuose, o taip pat didelė ekonominė krizė bei labai korumpuota sistema. Per dvi savaites to pakeisti neįmanoma“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: