Kuo užsiims po sandorio su Microsoft išlikusi Nokia?  (0)

„Mobilaus balasto“ atsikračiusi Nokia akimirksniu netaps sėkmingai veikiančia kompanija, tačiau naujoji vadovybė į ateitį žvelgia su optimizmu. Duodamas interviu Bloomberg žurnalistams, Nokia generalinis direktorius Rajeev Suri prisipažino, kad Nokia mato kaip kompaniją, kuri veikia ne tik tinklų technologijų srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikia priminti, kad po mobilių įrenginių verslo pardavimo korporacijai Microsoft, suomių gamintojas turėtų susikoncentruoti ties mobiliojo ryšio įranga, perspektyviu technologijų kūrimu ir jų patentavimu, taip pat kartografinių paslaugų teikimu. Beje, žemėlapiai Nokia HERE naudojami keturiose iš penkių automobilių navigacijos sistemų, iš didelių korporacijų, kurie yra Nokia kartografinių paslaugų naudotojais, galima paminėti Microsoft, Yahoo ir Amazon.

Dabartinės Nokia vadovybės nuomone, naštos mobilių įrenginių padalinio pavidalu nebuvimas leis kitaip pažvelgti į naujus rinkos segmentus. „Daiktų Internetui“ labai reikalingos informacijos perdavimo bevieliais kanalais priemonės, o Nokia šioje srityje turi labai daug patirties.

Nokia yra pasiruošusi suteikti konsultacines paslaugas mobiliojo ryšio operatoriams, o tai leis mažinti pastarųjų išlaidas, diegiant naujas technologijas. Nokia vadovas pareiškė, kad dabar suomių kompanija gali svajoti apie daug didesnius dalykus. Jei reikės, bus įsigyjami nauji aktyvai, tačiau dabar pilnai užtenka to, ką turi pati kompanija.

Aišku, gyventi vien tik iš telekomunikacinės įrangos pardavimų Nokia negalės. Visų pirma, tokių produktų pardavimai yra ciklinio pobūdžio, antra, konkurentai iš Kinijos labai spaudžia, naudodami agresyvią kainų politiką.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)