Daugumoje įmonių naudojamas Microsoft Office - pinigų išmetimas į balą?  (24)

Praktiškai kiekviename biure naudojamame kompiuteryje yra įdiegtas biuro programinės įrangos paketas Microsoft Office, ir kompanijos už tai moka nemažus pinigus. Tik ar tikrai jis taip reikalingas, kaip kalbama?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SoftWatch atliktas tyrimas parodė, kad šiuolaikiniame biure absoliuti dauguma darbuotojų Office naudoja tik kaip dokumentų peržiūros priemonę.

Remiantis tyrimo rezultatais, dauguma firmų gali ramiai nemokėti Microsoft ir imti naudoti daug pigesnes programas, kurios dažniausiai pagrįstos „debesų“ technologijomis, arba net nemokamais analogais.

Tyrime dalyvavo 148 tūkst. darbuotojų iš 51 tarptautinės kompanijos, kiekviena iš kurių moka Microsoft už biuro programinės įrangos paketą. Pasirodo, jog net 70% naudojosi šiame programine įranga vien tik tam, kad būtų atidarytas dokumentas ir jame atlikti nedideli pakeitimai.

Didžioji dalis laiko (68%, vidutiniškai apie pusvalandį), kurį darbuotojai praleisdavo prie Microsoft Office paketo, tekdavo el. pašto programai Outlook. Aštuonias minutes užimdavo darbas su Excel lentelėmis, dar penkias minutes – dokumentai programoje Word. Galiausiai vidutiniškai dvi minutės praleidžiamos darbui su Powerpoint prezentacijomis.

62% ir 53% darbuotojų programas Word ir Excel naudodavo atitinkamai dokumentų atidarymui ir nedidelei korekcijai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(20)
(4)
(12)

Komentarai (24)

Susijusios žymos: