Savaitę Lietuvoje patruliuojantys lenkų naikintuvai jau kelis kartus kilo į dangų dėl priartėjusių Rusijos lėktuvų  (9)

Lenkijos MiG-29 jau kelis kartus buvo priversti kilti iš Zoknių karinės aviacijos bazės dėl gautų signalų apie pavojingai priartėjusius prie Baltijos šalių sienų Rusijos orlaivius, rašo Polska-zbrojna.pl. Lenkai NATO oro policijos misiją vykdo nuo gegužės 1 dienos. Kartu su britais Zokniuose dislokuota 90 Lenkijos karių ir keturi naikintuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos karinės aviacijos misijai vadovauja Krzysztofas Stobeckis. Kaip teigė kontingento atstovas Marekas Kwiatekas, kariai jau visiškai prisitaikė prie naujųjų gyvenimo sąlygų bazėje Šiauliuose. Jų dienas užpildo kariniai budėjimai, skraidymo treniruotės ir mokymai.

Pastarąją savaitę Lenkijos Mig-29 jau buvo keliami į orą ir gavus aliarmo signalą „Alfa Scramble“. Tai pranešimas budintiems lėktuvams, kurie per kelias minutes nuo jo gavimo privalo pakilti iš oro bazės. Visą parą patruliuojantys Mig-29 yra ginkluoti ir užtaisais „Oras-oras“.

„Pilotai papildomai apmokomi ir misijos „Air Policing“ procedūrų. Po kelių dienų prasidės bendri skrydžiai su kitų šalių pilotais, kaip pat saugančiais Baltijos šalių oro erdvę“, – aiškino M.Kwiatekas.

Šiauliuose be lenkų įsikūrė ir Didžiosios Britanijos oro pajėgų naikintuvai, o Estijos Emario bazėje įsikūrė danų F-16. Kaip papildoma pagalba NATO oro misijai ketina būti ir Prancūzijos lėktuvai „Rafale“, kurie iki rugpjūčio pabaigos pakeitė į Lietuvą atskridusius lenkų MiG-29 Malborko oro bazėje.

NATO oro policijos misija virš Baltijos šalių vykdoma nuo 2004 metų. Joje dalyvavo jau 14 NATO šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(0)
(7)

Komentarai (9)