Šios mobilios programėlės yra tikros telefono baterijos žudikės  (3)

Nereikia būti technologijų žinovu, kas suprastume, jog kai kurios mobilios programėlės reikalauja daugiau resursų, nei kitos. Tačiau nuolat reikia prisiminti, kad galima gerokai pailginti mobilaus įrenginio baterijos darbą, išjungus tam tikras programėles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai naujausias kompanijos Alcatel-Lucent specialistų atliktas tyrimas parodė, kad tokios programėlės, kaip Facebook, Facebook Messenger, Yahoo Messenger, BlackBerry Messenger, Viber, Google Search ir YouTube yra didžiausi kaltininkai, kodėl išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių akumuliatorius senka tiesiog akyse.

Eilė aplikacijų nuolat prabudina mobilų įrenginį, kad šis išsiųstų ar gautų tam tikrą duomenų kiekį. Internetinio radijo programėlės, tokios kaip Pandora arba nuotraukų tarnybos, tokios kaip Pinterest ar Instagram, taip pat gali būti vadinamos energetiniais vampyrais.

Studija parodė, kad bene didžiausią žalą baterijai padaro programėlė Youtube. „Ši yra godžiausia iš visų, kadangi ji aktyvuoji išmaniojo telefono radijo ryšį, procesorių ir grafinį adapterį vienu metu. Ir žmonės ne visuomet tai suvokia“, – teigia tyrimo autoriai, kartu pridurdami, kad net ir žinantys problemos priežastis vartotojai retai kada imasi veiksmų – juk išmanieji telefonai tam, kad visuomet būtum įvykių sūkuryje!

Tarp efektyviausiai energiją naudojančių aplikacijų galima paminėti populiarias el. pašto programėles, tokias kaip Gmail ir Yahoo Mail. Šioje srityje kūrėjai jau kuris laikas naudoja funkciją, kad paštas būtų tikrinamas tuomet, kai vartotojas įjungia savo mobilaus įrenginio ekraną ir pačią programėlę.

Alcatel-Lucent specialistai pažymi, kad didėjant mobilių įrenginių ekranams, didėjant procesorių galingumui ir atsirandant papildomoms funkcijoms nereikia tikėtis, kad baterijos darbo laikas ims sparčiai gerėti. Antra vertus, tiek Apple su savo procesoriais, tiek Qualcomm su savo bevielio ryšio moduliais parodė, kad didesnė sparta nebūtinai reiškia proporcingai padidėjusius energijos nuostolius.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(24)
(8)
(16)

Komentarai (3)