Sukurta išmanioji pagalvėlė biurų darbuotojams (Video)  (0)

Dėl visuotinės kompiuterizacijos didelė visuomenės dalis metų metus dirba sėdimą darbą ir puikiai susipažįsta su jo pasekmėmis sveikatai: sulėtėjusia medžiagų apykaita, sutrikusia kraujotaka, didėjančiu antsvoriu, nugaros skausmais dėl netaisyklingos laikysenos, skolioze ir kt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo šių pavojų biuro darbuotojus pasišovė apsaugoti JAV sukurta „Darma“ išmanioji pagalvėlė, skirta pasidėti ant biuro kėdės ar krėslo. Plonoje pagalvėlėje įrengti jautrūs davikliai, fiksuojantys ant jos sėdinčio žmogaus pulsą, kvėpavimo ritmą, kūno padėtį ir net streso lygį, praneša „Engadget“.

Skelbiama, kad vos 1 mm storumo „Darma“ jutikliai gali fiksuoti pačius menkiausius kūno judesius. Jų surinkti duomenys „Bluetooth“ ryšiu siunčiami į išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį, kur juos apdoroja speciali aplikacija. Ji pagalvėlės savininkui realiuoju laiku pateikia informaciją apie fiksuojamus fizinius parametrus ir su jais susijusius patarimus.

Pavyzdžiui, jei „Darma“ pastebi, kad žmogus per ilgai sėdi nejudėdamas, ji per išmanųjį telefoną pataria bent trumpam palikti darbo vietą, pavaikščioti ar atlikti keletą fizinių pratimų kraujotakai pagyvinti. Taip pat perspėjama apie netaisyklingą stuburo padėtį darbo metu: pagalvėlės naudotojui patariama ištiesinti nugarą, nesėdėti pasvirus.

Pagal pulsą ir kvėpavimo dažnumą nustatomas streso lygis. kai jis būna per aukštas, žmogui patariama trumpam nutraukti darbą, kelias minutes giliai pakvėpuoti ir susikaupti bent laikinai atsiribojant nuo stresą keliančios problemos.

Pasak „Darma“ kūrėjų, pagalvėlėje įrengtos įkraunamos baterijos talpos pakanka vienam mėnesiui. Rinkoje ši išmanioji pagalvėlė turėtų pasirodyti šių metų pabaigoje, o tie kolektyvinio finansavimo svetainės „Kickstarter“ lankytojai, kurie nutartų finansiškai paremti šio įrenginio masinę gamybą, savąją „Darma“ pagalvėlę gaus liepos mėnesį už 149 JAV dol.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)