Ar išdrįstum panerti? Duris atvėrė giliausias pasaulio baseinas (Video)  (0)

Italijos miestelyje Montegroto Terme (Padova) pastatytas giliausias pasaulio baseinas. Jo dugną pasieksite panėrę 40 metrų. To pakanka, kad šis gigantas užsitikrintų vietą „Guinness“ pasaulio rekordų knygoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis nardymo traukos centras duris pravėrė šio mėnesio pradžioje. Simboliškai, baseinas pavadintas „Y-40“ vardu. Jame telpa net 4300 m³ vandens. Čia įrengtos specialios uolos pasikausčiusiems narams bei sudėtingesnėms treniruotėms, tačiau veiklos ras ir pradedantieji. Šios unikalios konstrukcijos inžinierius-architektas Emanuele Boaretto savo kūrinį puikiai priderino prie jį supančios aplinkos. Autorius pabrėžia, kad projektas yra 100% itališkas, o jo įgyvendinimas atneš naudos ne tik kompanijai, tačiau ir visai baseiną supančiai bendruomenei. „Y-40“ pluša profesionaliausi treneriai, o visas nardytojų patirtas akimirkas stengiasi įamžinti būrys fotografų bei filmų kūrėjų.

Baseinas įrengtas keturiomis žvaigždutėmis įvertinto „Terme Millepini“ viešbučio teritorijoje, todėl atvykėliai iš svetur galės čia pat ir apsistoti.

Naujasis pasaulio rekordininkas yra atviras lankytojams kiekvieną dieną. Čia galima mokytis nardyti, atlikti techninį nėrimą. Terminio vandens temperatūra siekia net 32-34 laipsnių šilumos, todėl patogiai jaučiamasi plaukiojant ir be specialios įrangos.

Prieš tai pasaulio rekordas priklausė belgams. Jų baseinas „Nemo 33“ yra 33 metrų gylio, o talpa – 2400 m³.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(55)
(3)
(52)

Komentarai (0)