Per plauką nuo karo: Ukraina bombardavo teroristų bazę prie pat Rusijos sienos  (1)

Užvakar apie 5 valandą Rytų Ukrainoje, prie sienos su Rusija esantį Jasenų lagerį, kuriame buvo ruošiami smogikai, bombardavo Ukrainos kariniai lėktuvai, praneša censor.net.ua.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypatingai svarbi karinė operacija buvo įvykdyta Lugansko srityje – sunaikintas smogikų ruošimo centras, kurį organizavo Rusijos spec. tarnybos. Anot Ukrainos karinės žvalgybos, tai buvo pagrindinė apmokymų bazė, kurioje paskutines dvi tris savaites „mokėsi“ nuo 300 iki 500 smogikų. Ši bazė buvo skirta ne pradiniam kariniam pasiruošimui, o teroristinių dalinių karinės veiklos derinimo ir mažų diversinių grupių ruošimo pagrindas. Jis buvo įrengtas už gyvenvietės ribų, už 500-700 metrų nuo Rusijos sienos.

Netoli šios teritorijos iš Rusijos pusės buvo užfiksuota kariuomenės koncentracija ir tiekimo linija smogikams. Pasak žvalgybos, lagerį galėjo saugoti nešiojamos priešlėktuvinės ginklų sistemos, taip pat Rusijos kariuomenės priešlėktuvinė gynyba. Siųsti ten armijos sraigtasparnius MI-24 buvo rizikinga. Buvo svarstomi įvairūs lagerio likvidacijos variantai, tačiau įsakymą turėjo duoti tik laikinai einantis prezidento pareigas premjeras Aleksandras Turčinovas, nes buvo didžiulė rizika, kad netyčia nepataikius apšaudyti teritoriją bombomis ir raketomis, šios galėjo atsidurti jau Rusijos teritorijoje. V. Putinas būtų galėjęs tai pateikti kaip pretekstą kariniam įsiveržimui.

Beprecedentis Ukrainos žmonių pasitikėjimas valdžia prezidento balsavime atrišo rankas aktyvesniems veiksmams. Užvakar 5.00 ryto raketomis ir bombomis buvo apšaudytas Jasenų lageris. censor.net.ua redaktoriaus teigimu, A. Turčinovas davė įsakymą Generaliniam štabui ir karinėms oro pajėgoms suduoti smūgį visoms aptiktoms ir identifikuotoms teroristų bazėms antiteroristinės operacijos zonoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(105)
(16)
(89)

Komentarai (1)