„ASUS“ inovacijos: pristatyti „ateities“ monitoriai  (0)

Pasaulinėje skaitmeninės technikos parodoje „Computex 2014“ buvo gausu įdomių technikos naujovių, o ypač gausiai jomis buvo nusėtas „ASUS“ kompanijos stendas. Šalia naujausių planšetų, išmaniųjų telefonų ir nešiojamų kompiuterių vietą surado ir išskirtiniai kompanijos monitoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kuomet pasaulyje labai sparčiai įprastinius kompiuterius iš rinkos stumia planšetai, įprastiniai monitoriai taip pat sunkiai atlaiko konkurenciją. Ta pati „ASUS“ kompanija gamina įvairiausių tipų monitorius – tolesnėje nuorodoje galite susipažinti vien su Lietuvoje prieinamu plačiu „ASUS“ monitorių asortimentu ir jų kainomis. Visgi rinkoje išlieka tik geriausi sprendimai arba unikalios inovacijos, turinčios menką konkurenciją. Štai todėl, puikiai suprasdama situaciją, „ASUS“ kompanija sistemingai dirba prie naujos karto gaminių, galėsiančių išsiskirti iš „pilkosios masės“.

Pirmasis iš parodoje „Computex 2014“ parodytų monitorių buvo įspūdingo dydžio – 32“ įstrižainės išgaubto ekrano monitorius „ASUS Curved Monitor“. Jo aprašymas skelbia, jog tai yra pats didžiausias pasaulyje monitorius, turintis išgaubtą ekraną.

Išgaubto ekrano monitorius sukuria kino salės efektą ir, pasak gamintojo, gerokai palengvina darbą su tekstine medžiaga. Logika paprasta – dideliame ekrane telpa bent keli aktualių dokumentų lapai, o išgaubimas sumažina galvos sukiojimo kampą. Taigi, per darbo dieną darbuotojas turėtų gerokai mažiau nuvargti, tačiau ar ši idėja pasiteisins parodys tik praktiniai vartotojų atsiliepimai.

Net jei su tekstine informacija dirbantys vartotojai ir nesusigundys šiuo produktu, neabejotinai „ASUS Curved Monitor“ susidomės programuotojai, žaidėjai, grafikos specialistai ir projektuotojai - jiems didelės įstrižainės ekranai yra įprastas reikalas. Tiesa, tarp profesionalų įsitvirtinę „Apple“ monitoriai – šiuo metu prekyboje siūlomi „Apple LED Cinema“, 27" įstrižainės monitoriai bei „Apple Thunderbolt“, taip pat 27" monitoriai. Jei įdomu, tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su šiais „Apple“ monitoriais, jų techninėmis charakteristikomis ir lietuviška kaina. Žinoma, 32“ coliai, tai ne 27“, bet ne viską lemia tik dydis – dar ir vaizdo kokybė, ergonomika, kiti parametrai ir žinoma, „brandas“.

Kalbant apie konkrečius „ASUS Curved Monitor“ techninius parametrus, parodoje jie nebuvo iki galo detalizuoti, tačiau kai kas jau paaiškėjo. Taigi, „ASUS Curved Monitor“ pasižymės 2560x1440 px raiška (kraštinių santykis 16:9) ir turės įprastinį šviesos diodų pašvietimą. Maksimalus monitoriaus ryškis sieks 250 cd/m². Iš sąsajų paminėta „DisplayPort“.

Kada monitorius „ASUS Curved Monitor“ pasirodys rinkoje ir kiek kainuos, kol kas nėra aišku, bet tikrai brangiau nei ankstesnėje nuorodoje išvardinti dabar prekyboje esantys klasikiniai monitoriai.

Šalia „ASUS Curved Monitor“ buvo pademonstruotas ir kitas unikalus „ASUS“ sprendimas – 14“ įstrižainės USB sąsają turintis sensorinis monitorius. Monitoriai su USB sąsaja nėra unikalus sprendimas – jau ir pati „ASUS“ kompanija pernai metais pristatė tokį sprendimą. Tačiau monitorius su sensoriniu duomenų įvedimu, jau savaime unikalus sprendimas rinkoje.

Naujasis sensorini „ASUS“ monitorius dar tebėra prototipinis sprendimas, tad apie galutines technines charakteristikas kalbėti yra ankstoka. Dabartinis prototipas yra pilnai veikiantis, turintis lietimui jautrų ekraną, galintį atpažinti iki 10 skirtingų prisilietimų vienu metu bei pasižymintį 1366x768 px raiška. Nors raiška tokio dydžio ekranui ir nėra labai didelė, tačiau jį išbandę žurnalistai priekaištų neturėjo.

Prognozuojama, jog toks sensorinis monitorius su USB sąsaja pravers pirmiausiai mažesnių planšetų savininkams, kurie galės valdyti savo įrenginį naudodamiesi kur kas didesnės įstrižainės ekranu. Tai buvo padaryta ir demonstracijos metu – monitorius prijungtas prie „ASUS VivoTab“ planšeto.

Žinoma, kol kas anksti kalbėti apie oficialios prekybos pradžią bei kainą – pirmiausia šio monitoriaus laukia dar ilgas kelias nuo prototipinio sprendimo iki serijinei gamybai paruošto produkto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(2)
(19)

Komentarai (0)