Išmaniesiems skirta Ubuntu peržengė reikšmingą populiarumo slenkstį  (0)

Kompanija Canonical pranešė, kad mobili operacinės sistemos Ubuntu Linux versija jau aktyvuota 10 000 mobilių įrenginių. Kūrėjai mano, kad toks skaičius yra svarbus pasiekimas mobilios Ubuntu istorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikia pažymėti, kad Canonical prie mobilios Ubuntu versijos pradėjo dirbti 2013 m. pradžioje. Dar tais pačiais metais buvo pristatyti pirmoji šios platformos versija, tuo tarpu operacinės sistemos tobulinimas vyksta iki šiol.

Reikia pažymėti, kad minėtas 10 tūkst. aktyvuotų sistemų kiekis svarbus dar ir todėl, kad kompanija Canonical nėra sudariusi oficialių sutarčių su mobilių įrenginių gamintojais ar mobiliojo ryšio operatoriais, taigi dar nėra ir serijinių produktų su šia OS. Tai leidžia teigti, kad vartotojai mobilią Ubuntu versiją įdiegė tikslingai, savo noru.

Taip pat buvo pranešta, kad pradėtas platinti kūrėjams skirti instrumentų rinkinys. Jis leis gana lengvai kurti mobiliai Ubuntu skirtas programėles. Canonical tikina, jog šiuo metu yra sukurta nemažai programinės įrangos, kuri yra aktyviai testuojama, kaip ir pati mobili platforma.

Priminsime, kad mobilią operacinę sistemą Ubuntu Linux gali išbandyti bet kuris vartotojas, kuris turi išmanųjį telefoną Google Nexus 4 arba planšetinį kompiuterį ASUS Nexus 7.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: