PS4 ir PS3 konsolėms skirtų žaidimo "The Last of Us" versijų palyginimas (Video)  (7)

Kompanija Naughty Dog pasibaigusiame renginyje E3 2014 pranešė, kad The Last of Us: Remastered pasirodys šių metų liepos 29 d. Vis tik žaidimo gerbėjai nepamatė Playstation 4 skirtos versijos žaidybinių momentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietoj to kūrėjai pademonstravo tik žaidimo epizodus, tarp kurių specialistai rado momentų, kurie kalba apie originalios ir perdarytos versijos skirtumus.

Puslapio Eurogamer žurnalistų teigimu, kardinalių skirtumų, kurie, pavyzdžiui, buvo rasti PS4 ir PS3 skirtose GTA V versijose, naujojo The Last of Us nebuvo pastebėta. Pastebėta tik tiek, kad kūrėjai šiek tiek pakeitė spalvinę gamą, padidino kontrasto lygį, tuo tarpu tekstūrų detalizacijos lygmenyje skirtumų beveik nėra. Galbūt kūrėjai vėliau patys parodys/pasakys, kokie esminiai skirtumai, tačiau dabar jų nelabai matosi.

Savo ruožtu, analogišką tyrimą atliko ir puslapio Gamespot žurnalistai. Jie teigia, kad skirtumas kiek didesnis, nei teigia kolegos, tačiau pateiktas vos HD 720p kokybės vaizdo klipas, o tai apskritai neleidžia kalbėti apie tekstūrų skirtumus (galbūt kaltas Youtube?).

Bet kokiu atveju, žaidimo perkėlimas į naujos kartos platformą studija nebuvo toks lengvas darbas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. The Last of Us Remastered kūrybinis direktorius Neil Druckmann perkėlimo procesą pavadino „tikru pragaru“. Kūrėjams teko nemažai pasidarbuoti, kad nebūtų sugadinta fizika, apšvietimas ir kiti svarbūs žaidimo elementai.

Dėl kitų raiškos ir kadrų dažnio parametrų daugelį vaizdo klipų, anot Neil Druckmann, teko perdaryti iš naujo. Ne mažiau vargo sukėlė ir naujos versijos optimizacija: žaidime nuolat kildavo problemų su šviesos efektais bei šešėliais, o apie žaidimo stabilų veikimą apskritai buvo sunku kalbėti – žaidimo procesas nutrūkdavo vos ne kas pusę minutės.

The Last of Us: Remastered sulauks ne tik siužetinio papildymo, kuris vadinsis „Left Behind“, tačiau ir daugelio žaidėjų režimui skirtų žemėlapių „Abandoned Territories“ ir „Reclaimed Territories“. Playstation 4 savininkai galės žaisti, lydimi kūrėjų ir aktorių komentarų. Žaidimas galės pasigirti patobulintais šešėliais, tekstūromis, modeliais ir apšvietimu, bus prieinama Full HD 1080p (60 FPS) raiška.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai (7)