Į Ukrainą prasiveržė dešimtys Rusijos vėliavomis papuoštų tankų ir šarvuočių (Video)  (22)

Luhansko srities miestelyje Alčevske pastebėta karinės technikos kolona su rusų vėliavomis. Taip pat karinės technikos kolonos pastebėtos Horlovkoje ir Donetčinoje, praneša unian.net.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašai, kuriuos vietos gyventojai paviešino „YouTube“, rodo, kad keliu dideliu greičiu į Donecko pusę važiuoja tankai, šarvuočiai ir sunkvežimiai su artilerijos pabūklais.

Taip pat pasirodė vaizdo įrašas, kuriame karinė technika be atpažinimo ženklų pasirodė Horlovkos miesto pakraštyje.

Ukrainos gynybos ministras Michailas Kovalis anksčiau pranešė, kad iš Rusijos Federacijos į Ukrainos pusę pajudėjo 10 karinių mašinų „Grad“ BM-21, tankai T-64 ir kita karinė technika.

„Mes turime operatyvinę informaciją apie tai, kad 10 „Grad“ karinių mašinų kirto Ukrainos sieną ir šiuo metu atsidūrė šalies teritorijoje. Viena mašina buvo mūsų (pajėgų – red. past.) sunaikinta ir užgrobta, o šioje mašinoje mes radome visus įrodymus, kad ji priklausė 18-ajai motorizuotų pėstininkų brigadai iš Čečėnijos, Rusijos Federacijos“, - savo pranešime teigė ministras.

Rusijos Federacija visus kaltinimus „eksportuojant karinę techniką“ neigia. Tačiau tai gali būti reakcija į vietinių separatistų prašymus.

Neegzistuojančios Donecko liaudies respublikos vadas Igoris Strelkovas (I. Girkinas) komentare km.ru tinklalapiui pripažino, kad situacija yra kritinė, o Ukrainos kariuomenė netrukus „uždarys apsiausties ratą“.

„Ką tik grjūs girdėjote šūvių garsus. Tai tankai, kurie puola Semionovką. Apšaudo mūsų pozicijas. Atakuoja iš visų pusių. Tačiau Semionovka – tai dar nieko, ten mūsų kariai gerai įsikasę. Blogiau yra kitkas. Priešas vienu metu puolė mūsų pozicija Jampolyje, o iš pietų atakavo Severską, kur mes turėjo nedideles pajėgas. Kovoti ten nėra kam – 30 savanorių su karabinais.

Tai ne tos jėgos, kurios galėtų sulaikyti tankų kuopą ir jūrų pėstininkų batalioną. Aš tik ką grįžau iš mūšio prie Jampolio, netekome daug technikos, karinės įrangos. Ten priešininkas prieš mus paleido šimtą vienetų šarvuotos technikos su galingu artilerijos ir minosvaidžių palaikymu. Pirmąją ataką mūsiškiai atlaikė, pamušė vieną tanką. Tačiau su 10-15 tankų mums lygintis nėra kaip. Mūšis ten tęsiasi, mūsiškiai dar laikosi, tačiau aš neatmetu to, kad vakare priešininkas sugebės prasiveržti.

Kita vertus, laikyti šią poziciją praradus Severską nebėra tikslo. Mūsų įgula patenka į pilną apsuptį ir tęs mūšį kaip kokia Bresto pilies įgula – be jokio aprūpinimo, - pasakojo separatistų karo vadas. Siužeto pabaigoje vyras nesusilaikė nuo ironiško komentaro, skirto Maskvoje sėdintiems vadams.

„Nuoširdžiai dėkoju Rusijos Federacijai, kuri mus taip galingai palaiko. Ir vis tik tikiuosi, kad sąžinės Maskvoje dar liko, kad imtusi kokių nors priemonių,“ - užbaigia savo pasakojimą I. Strelkovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(16)
(1)
(15)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: