MIT mokslininkai pristatė 36 branduolių procesoriaus prototipą  (0)

Masačiusetso technologinio instituto (JAV) mokslininkai pristatė 36 branduolių procesoriaus prototipą, kuris naudoja novatorišką tarpbranduolinę sąsają „network-on-a-chip“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji leidžia daug greičiau ir efektyviau apsikeisti duomenimis tarp branduolių, lyginant su dabar procesoriuose naudojamomis magistralėmis, praneša puslapis Computerworld.

Įprastai daug branduolių turinčiuose procesoriuose apsikeitimas duomenimis vienu metu gali būti vykdomas tik su vienu branduoliu. Kuo daugiau branduolių, tuo ilgiau kiekvienas iš jų laukia, kol galės gauti prieigą prie duomenų magistralės.

Naujasis dizainas numato, kad visus branduolius galima įsivaizduoti kaip plyteles tinklo mazguose, kurios sujungtos su šalia esančiais branduoliais. Informacija gali vaikščioti daugybe prieinamų kelių, vengiant apkrautų branduolių, o tai ir padidina procesoriaus darbo efektyvumą.

Kelių įvairovė gali tapti ir problema, kai vienas branduolys privalo gauti duomenis iš kito branduolio spartinančios atminties. Kad viso to būtų galima išvengti, MIT mokslininkai sukūrė „šešėlinį tinklą“, kuris leidžia branduoliams prašyti duomenų paketų taip, kaip tai vyksta įprastuose procesoriuose.

„Šešėlinio tinklo“ naudojimas padidina 32 bitų ir 64 bitų procesorių efektyvumą atitinkamai 24,1% ir 12,9%. Dabartinis 36 branduolių procesoriaus prototipas pagamintas kompanijos Freescale Semiconductor, kuri naudoja 45 nm technologinį procesą.

Kiek vėliau MIT mokslininkai ketina modifikuoti Linux operacinę sistemą taip, kad ji sugebėtų dirbti su 36 branduolių procesoriumi, o kartu įvertinti, kaip elgsis realios programėlės. Be to, panašūs bandymai bus atlikti su procesoriais, kurie turės šimtus ar net tūkstančius skaičiavimo branduolių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai (0)