Išsikrovė telefono akumuliatorius? Nebūsite įleistas į lėktuvą!  (11)

Žmonės, norintys patekti iš tam tikrų oro uostų į Jungtinių Valstijų teritorijoje, privalės laikytis dar vienos taisyklės: išmanusis telefonas privalės turėti įkrautą akumuliatorių, o vartotojas turės pademonstruoti jo darbingumą, jei tik to pareikalaus oro uosto pareigūnai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-07-08 Išsikrovė telefono akumuliatorius? Nebūsite įleistas į lėktuvą!  (11)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ypatingai atidžiai bus tikrinami iPhone ir Galaxy šeimos išmanieji telefonai, rašo portalas CNet.

Nauja taisyklė įvesta dėl saugumo ekspertų nuogąstavimų, jog išmaniųjų telefonų vidaus komponentai gali būti pakeisti į sprogstamąsias medžiagas. Tas pats akumuliatorius yra puikus pretendentas tokiai operacijai. Būtent todėl apžiūros metu reikės parodyti, kad išmanusis telefonas įsijungia ir dirba su jo viduje esančia baterija.

Akivaizdu, kad keleiviams su išsikrovusia baterija teks pereiti papildomas patikrinimo procedūras. Faktiškai išsikrovęs telefonas ar planšetinis kompiuteris gali tapti atsisakymo įleisti į lėktuvą priežastimi.

Saugumo ekspertų turimi duomenys rodo, kad kai kuriems teroristams pavyko rasti sprogstamųjų medžiagų, kurių nepavyksta rasti dabar naudojamais įprastais metodais, todėl oro uostose nuspręsta imtis papildomų saugumo priemonių.

D. Britanijos Hitrou oro uostas tapo vienu iš transporto mazgų, kuriame minėta taisyklė jau įsigaliojo. Keleiviams dabar teks atidžiau stebėti savo telefono ar planšetės baterijos būseną, o esant reikalui, įkrauti įrenginį oro uostų keleivių laukimo salėse.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (11)