„Microsoft“ rinkos dalis nuo 90% sumenko iki 14%  (0)

Korporacijos „Microsoft“ veiklos vadovas Kevinas Turneris pirmadienį Pasaulinėje partnerių konferencijoje paskelbė, jog daugelį metų galiojęs įsitikinimas, jog „Microsoft“ turi 90 proc. pasaulio rinkos nebegalioja – dabar svarbi yra tik ta rinka, kurioje ilgą laiką kompiuterių pasaulyje dominavusi įmonė teturi „vos“ 14 procentų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelis dešimtmečius nešiojamųjų ir stalo kompiuterių operacinių sistemų rinkoje dominavusi korporacija ir šiandien šiame segmente išsaugo akivaizdžią lyderystę – 90 procentų rinkos.

Tačiau augant išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinkai, bendra kompiuterių rinka išaugo į kur kas didesnį pyragą, o K. Turneris „Microsoft“ partneriams pareiškė, kad laikas į pasaulį žvelgti kitaip. Nors, pasak K. Turnerio, užimamos asmeninių kompiuterių rinkos dalis nesikeičia – ji yra 90 procentų – šis skaičius nebėra svarbus. Svarbus skaičius yra 14 procentų – tai yra „Microsoft“ dalis visame kompiuterinių įrenginių pasaulyje, rašo geekwire.com.

„Realybė yra tokia, kad pasaulis persislinko, pasaulis evoliucionavo. Dabar rinkos dalį vertiname pagal visus įrenginius. Turime kur kas daugiau galimybių nei bet kada praeityje išauginti savo verslą, bet visų pirma reikia iš naujo persvarstyti, kaip žvelgiame į savo verslą“, - sakė K. Turneris.

Bendrovės veiklos vadovo pranešimas atitinka ir įmonės generalinio direktoriaus Satya Nadellos žodžius – jis, neseniai stojęs už visos milžiniškos korporacijos vairo, teigia, jog „Microsoft“ ir partneriams reikia galvoti kaip rinkos naujokams. Tai – labai svarbi filosofinė naujos vadovybės atnešta permaina, kuri bendrovės veikloje pasireiškia įvairiais požiūriais – pavyzdžiui, „Microsoft“ dabar jau nebe taip priešiškai vertina kitas operacines sistemas, o savo programėles kuria ir „iOS“ bei „Android“ įrenginiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(7)
(-3)

Komentarai (0)