Žadėtas griežtas Kremliaus atsakas JAV - uždraus „McDonalds“?  (12)

Po to, kai JAV patvirtino naujas sankcijas Rusijai dėl pastarosios veiksmų Ukrainoje, Maskva pūtėsi, kad prieš Ameriką imsis atsakomųjų žingsnių. Kremliaus politiką pastaruoju metu ypač palaikantys rusai jau, regis, rado ir taikinį - iš Rusijos norima iškeldinti amerikiečių įtakos simboliu vadinamą greitojo maisto restoranų tinklą "McDonald's", rašo change.org.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gyventojas Andrejus Lebedevas sudarė peticiją, kuri skatina prezidentą Vladimirą Putiną uždaryti greito maisto restoranų tinklą „McDonald's" visoje Rusijos teritorijoje.

Peticija žaibiškai išpopuliarėjo - ją pasirašė jau 22 tūkstančiai Rusijos gyventojų, tam, kad ji būtų pateikta prezidentui trūksta surinkti apie 78 tūkstančius parašų, tačiau parašų skaičius greitai auga, mat prieš "McDonald's" restoranų pastarosiomis dienomis protesto akcijas ėmė rengti radikalių pažiūrų Liberalų demokratų partijos, kuriai vadovauja Vladimiras Žirinovskis, aktvistai.

Dėl susiklosčiusios tarptautinės situacijos, JAV ir Europos Sąjungos spaudimo Rusijai, peticijoje reikalaujama, kad prezidentas V.Putinas uždraustų tarptautinę korporaciją „McDonald's corporation", taip pat visą jos tinklą, įskaitant UAB „Maskva-McDonald's" ir „McDonald's".

Peticijoje dėstoma, kad korporacijos „McDonald's corporation" produkcija yra pavojinga šalies gyventojų sveikatai, todėl žmonės vartodami greitą maistą gali nutukti ir susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

A.Lebedevas piktinasi, kad dėl įtaigios reklamos korporacija pirmiausia pritraukia vaikus ir paauglius, kurie maitindamiesi greito maisto restoranuose „McDonald's" turi didesnę tikimybę susirgti įvairiomis ligomis. Tokia situacija gali padidinti Sveikatos ministerijos išlaidas, o tai gali sukelti problemas valstybei dėl nestabilios pasaulio ekonomikos.

Rusijos prezidentas pasirašė projektą vėl atkurti valstybinę visuotinę sportinių pratybų sistemą „Pasiruošęs darbui ir gynybai" ( ГТО - Готов к труду и обороне), tačiau pasak A.Lebedevo, greitas maistas ir sportas yra nesuderinami.

„Tokiomis sąlygomis programos PDG normas vykdyti yra neįmanoma", - rašoma peticijoje.

Taip pat yra pateikiamas Šveicarijos pavyzdys, kuri jau 2012 metais esą uždraudė „McDonsld's corporation" greito maisto restoranus, dėl gyventojų nutukimo, diabeto ir širdies ir kraujagyslių ligų. Tiesa, tokia 2012 metais pasirodžiusi populiari žinutė Rusijoje nebuvo teisinga - "McDonald's" tiesiog užvėrė kelis restoranus Šveicarijoje, bet ir toliau sėkmingai veikia.

Šią peticiją jau pasirašė 22 tūkstančiai Rusijos Federacijos gyventojų, tam, kad ji būtų pateikta prezidentui trūksta surinkti apie 78 tūkstančius parašų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(4)
(10)

Komentarai (12)