Lietuvoje lėktuvų bilietus jau galima įsigyti bitkoinais  (0)

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ tapo pirmosiomis oro linijomis pasaulyje, kurių klientai skrydžių bilietus galės įsigyti bitkoinų valiuta. Virtualiais pinigais bus galima padengti skrydžio bilietus į Europos, NVS šalių, Rusijos ar Viduriniųjų Rytų miestus, pranešė „airBaltic“ atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„airBaltic“ patenka į inovatyviausių pasaulyje oro linijų dešimtuką. Pristatydami atsiskaitymo bitcoins valiuta galimybę, mes plečiame novatoriškų paslaugų spektrą, siekdami geriausio aptarnavimo savo klientams“, – sakė „airBaltic“ generalinis direktorius Martin Gauss.

Skelbiama, kad atsiskaityti už bilietus bitkoinais galima tinklalapyje www.airbaltic.com. Bilietų kainos interneto svetainėje nurodomos eurais. Kada „airBaltic“ klientas renkasi mokėti už skrydžio bilietą, jų bitkoinai konvertuojami į eurus numatytu kursu. Konvertavimą atlieka didžiausia pasaulyje skaitmeninės valiutos mokėjimo sistema „Bitpay“, su kuria bendradarbiauja „airBaltic“. Atsiskaityti už skrydžio bilietą bitkoinais galima perkant pigiausius „airBaltic“ pagrindinės klasės (angl. Basis class) bilietus.

Bitkoinų valiuta yra programinės įrangos pagrindu veikianti mokėjimų sistema. Ji veikia nuo 2009 metų, jos apskaitos vienetas – vienas bitkoinas. Mokėjimus bitkoinais taip pat priima tokios pasaulinės bendrovės kaip „Wordpress.com“, „Overstock.com“, „Expedia“, „Dell“ ir kitos, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(3)

Komentarai (0)