D. Britanijoje už piratavimą daugiau nebus baudžiama?  (3)

D.Britanijos vyriausybė pakeitė teisės aktus, kurie numatė bausmes už nelegalių žaidimų, muzikos ir filmų kopijų parsisiuntimą. Šalies valdžios institucijos atsisakė griežtų kovos su piratavimu priemonių, kadangi tokie veiksmai yra neefektyvūs, rašo puslapis VG247.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 2015 m. tie D. Britanijos gyventojai, kurie nelegaliai siųsis žaidimus, filmus ir muziką, gaus pranešimą apie tai, kad jų veikla yra neteisėta. Antra vertus, jei piratai tokius pranešimus ignoruos, už tai jiems negrės jokios bausmės.

Tokią labiau švietėjišką priemonę nuspręsta taikyti po to, kai atitinkamą sprendimą po ilgų derybų priėmė D. Britanijos vyriausybės atstovai, parlamentarai, interneto paslaugų tiekėjai ir kino bei muzikos industrijos atstovai.

Didžiausi šalies interneto tiekėjai, tokie kaip BT, TalkTalk, Virgin ir Sky, pasirašė susitarimą dėl prevencinių, tačiau ne baudžiamųjų priemonių. Prie jų vėliau turėtų prisijungti smulkesnės šios rinkos žaidėjai.

Teisės aktų pakeitimai yra naudingesni vartotojams, kadangi anksčiau šiems, jei būtų pagauti pirataujant, galėjo būti atjungtas interneto ryšys. Remiantis naujausiais duomenimis, prieigos prie Pasaulinio Voratinklio galėjo netekti mažiausiai 30% nelegaliai filmus siuntęsi D. Britanijos gyventojų. Panašūs rodikliai ir muzikos bei žaidimų piratavimo atveju.

Tiesa, po VG247 publikacijos pasirodė pranešimų, teigiančių, jog ši informacija yra klaidinga ir iš esmės niekas nepasikeitė - nelegalus failų persisiuntimas ir toliau grės bausmėmis. Teks sulaukti 2015 metų ir tuomet situacija paaiškės galutinai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai (3)