Windows 8 populiarumas krito, Windows 7 – padidėjo  (13)

Kompanijos NetMarketShare publikuoti duomenys rodo, kad per praėjusį mėnesį Windows 8/8.1 populiarumas ne tik kad nepadidėjo, tačiau netgi sumažėjo, nors ir nežymiai – kritimas sudaro apie 0,06%.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendra operacinių sistemų Windows 8/8.1 rinkos dalis šiuo metu sudaro 12,48%, o tai yra mažiau nei daug senesnės Windows XP (24,82%), kurią kompanija Microsoft laidoja dar nuo šių metų balandžio mėnesio.

Windows 7 populiarumas, savo laiku šiek tiek kritęs dėl Windows 8 pasirodymo, vėl atsikovoja prarastas pozicijas. Dabar jos dalis siekia 51,22% visos stacionarių operacinių sistemų rinkos.

Ekspertų teigimu, Microsoft ketinimai išpopuliarinti Windows 8 galutinai žlugo. Norint pakartoti savo laiku demonstruotą Windows XP, o dabar Windows 7 sėkmę, kompanijai teks paspartinti Windows 9 kūrimą bei atsižvelgti į anksčiau padarytas klaidas.

Iš kitų Microsoft operacinių sistemų galima paminėti Windows Vista, kurios dalis rinkoje šiuo metu siekia 3,05%. Pastaroji nusileidžia Mac OS X – 4,12%, tačiau lenkia Linux, kurios dalis asmeniniuose kompiuteriuose sudaro vos 1,68%.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(4)
(6)

Komentarai (13)