„Porsche“ garažas, kuriame – visi slapčiausi kompanijos automobiliai (Video)  (1)

Geriausias būdas automobilių gerbėjui išleisti 8 eurus – nusipirkti bilietą į „Porsche“ muziejų Vokietijos mieste Štutgarte. Tačiau joks „Porsche“ muziejaus gidas lankytojams nepasakys, kad vos už kelių gatvių esančiame dideliame sandėlyje tūno dar trys šimtai automobilių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie konceptai tokie slapti, kad net „Porsche“ savininkai „Volkswagen“ nežino apie juos. Žurnalo apie automobilius CAR TV kūrybinė grupė turėjo neeilinę progą apsilankyti slaptame „Porsche“ garaže ir nufilmuoti keletą koncepcinių automobilių. Pastatas išoriškai atrodo tarsi eilinis sandėlis – ant jo nerasi nei „Porsche“ logotipų, nei kitų ženklų, rodančių, kad viduje – automobilių entuziasto rojus. Dauguma modelių yra uždengti apsiaustais nuo dulkių. Kiekvieną jų nuklojus laukia staigmena. Pavyzdžiui, pirmoji 4 sėdimų vietų 911 koncepcija, kuri masinėje gamyboje taip ir nepasirodė. „CAR magazine TV“ redaktorius Chrisas Chiltonas teigia, kad automobilio gale – daug vietos kojoms, o pati mašina atrodo stulbinančiai ir, jo nuomone, geriau nei „Jaguar E-Type 2+2“.

Čia taip pat daug koncepcijų, kurios ne tik netapo serijiniais automobiliais, bet ir nepabuvojo automobilių parodose. Po baltu apsiaustu tūno ne vienas keturduris „Porsche“, „Panamera“ modelio įkvėpėjai.

Lankytojams neatveriamame sandėlyje netrūksta ir lenktyninių automobiliu – pavyzdžiui, 12 cilindrų variklį turintis lenktyninis „Porsche 917“. 1969-aisiais pristatytas modelis iki 100 km/val. įsibėgėti galėjo per 2,3 sek. – toks spurtas nepasiekiamas jokiam šiandienos serijiniam automobiliui.

Siūlome pažiūrėti visą „CAR magazine TV“ reportažą apie slaptą „Porsche“ vietą, kurios egzistavimą žino labai mažai žmonių.

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (1)