ASUS papasakojo, kaip gimsta naujos motininės plokštės  (0)

Kompanijos ASUS motininių plokščių padalinio vadovas Albert Chang puslapio Anandtech žurnalistams papasakojo, kaip vyksta sisteminių plokščių gimimo procesas. Jo teigimu, viskas vyksta tarsi žmonių pasaulyje, t.y. tam reikia maždaug devynių mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pirmuosius tris mėnesius atliekama naujos kartos procesorių ir jiems skirtų mikroschemų rinkinių analizė. Tam naudojama procesorių gamintojo dokumentacija. Taip pat stebimi konkurentų pasiekimai, įvertinamos savos klaidos, taip pat galimybės, kurios planuotos jau seniai, yra daug žadančios, tačiau vis dar nerealizuotos.

Šiame etape gali būti atsižvelgta į vartotojų ir/arba partnerių pageidavimus. Taip pat susisiekiama su diskretinių mikroschemų tiekėjais, tokiais kaip Renesas, ASMedia, Qualcomm Atheros ir kitais, kad būtų suderinti abiejų pusių planus.

Ketvirtą mėnesį vyksta detalus būsimų projektų vystymo etapas, įskaitant formato pasirinkimą, po pradedama projektuoti pati motininė plokštė. Lygiagrečiai kompanija Intel (apie AMD neužsiminta) atsiunčia procesorių inžinerinius egzempliorius.

Per keturias – šešias savaites sukuriami pirmieji motininių plokščių dizainai ir pradedamas išsamus testavimas. Tam reikalui pagaminama 60-100 sisteminių plokščių, be viso kito tikrinamas jų atsparumas karščiui (mažiausiai 12 valandų), imituojamas senėjimo procesas. Visi surasti trūkumai šalinami, vėliau kuriama nauja sisteminių plokščių partija. Šiam etapui skiriami trys mėnesiai.

Maždaug po 7,5 mėnesių prasideda masinės gamybos stadija. Taip pat tikslinamos tiekėjų galimybės pristatyti reikiamą komponentų kiekį. Po to kompanijos atstovai išvažiuoja į gamyklas, kad galėtų kontroliuoti gamybinį procesą.

Dar po mėnesio gaunami pirmieji serijiniai egzemplioriai. Tai reiškia, kad pradedama bendrauti su platinimo ir pardavimo kanalais, nepriklausomais testuotojais ir parodų salėmis.

Kalbant apie vartotojų pageidavimus, kompanijos ASUS atstovai seka specializuotus forumus (tame tarpe ir konkurentų), taip pat apžvalgininkų puslapius. Dažniausiai išreiškiami pageidavimai įdiegiami serijiniuose gaminiuose. Taip, pavyzdžiui, atsirado ROG motininės plokštės gavo „OC Panel“.

Atskirais atvejais kūrėjai gali vartotojų teismui pateikti vieną ar kitą pasiūlymą, tuo tarpu labiausiai patikusį variantą įdiegti firminėse motininėse plokštėse. Pagrindinei pirkėjų daliai to nereikia, tačiau kompanijos įvaizdžiui tai į naudą, teigė ASUS atstovas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (0)