Į Lietuvą iš Rusijos kraustosi dar viena žaidimų kūrimo studija  (1)

Rusijos žaidimų kūrėjai „Flazm“ skelbia perkeliantys savo studiją į Lietuvą. Iki šiol smulkius flash žaidimus kūrusi kompanija Vilniuje tobulins pirmąjį stambų savo projektą – strateginį žaidimą asmeniniams kompiuteriams „Train Valley“, kuris netrukus pasirodys virtualioje kompiuterinių žaidimų parduotuvėje „Steam“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Flazm“ įkūrėjo ir vadovo Aleksejaus Davidovo teigimu, perkelti studiją iš Rusijos Magnitogorsko miesto į Vilnių paskatino noras nesusidurti su problemomis, su kuriomis „Flazm“ susidūrė Rusijoje:

„Apie galimybę perkelti verslą kitur susimąsčiau, kai keletą kartų negalėjau gauti lėšų iš klientų Vakaruose į sąskaitas Rusijos banke. Tarptautiniu mastu veikiantiems žaidimų kūrėjams tai – labai didelė problema. Kita vertus, mano gimtasis miestas – vienas iš Rusijos metalurgijos centrų, taigi ekologinė situacija jame tikrai nekokia, o mes buvome vieninteliai žaidimų kūrėjai visame mieste. Norėdamas gyvai pabendrauti su kolegomis, turėjau skristi su keliais persėdimais, o tai nepatogu, jei nori būti įvykių sūkuryje, - pasakoja A. Davidovas. – Vilniuje galiu lengviau kvėpuoti visomis prasmėmis: tai – žalias, švarus miestas su laimingais žmonėmis ir daugybe bendraminčių. Čia galiu susitikti su kolegomis net ir netyčia – daugybė jų dirba aplink. Visi mano girdėti pasakojimai apie čia egzistuojantį IT kompetencijų branduolį buvo tiesa!“

A. Davidovas teigia planuojantis ir pats prisijungti prie šio branduolio vystymo: „Dirbdamas Rusijoje organizuodavau žaidimų kūrimo turnyrus, kūriau podcast transliacijas apie indie (liet. ypatingai mažas) žaidimų kūrėjų kompanijas, prisidėdavau prie kitų programuotojams ir žaidimų kūrėjams skirtų renginių organizavimo. Nekantrauju šias veiklas tęsti Vilniuje, kuris, mano manymu, tiesiog idealiai tam tinka, ir neabejoju, kad jau šį rudenį surengsime ką nors įdomaus.“

„Flazm“ – jau septintoji IT sektoriaus įmonė, paskelbusi apie savo persikėlimą į Lietuvą per pastarąjį pusmetį. Anksčiau Lietuvoje jau įsikūrė žaidimų kūrėjai „Game Insight“ ir „Charlie Oscar“ ir IT startuoliai „Planner5D“, „4Talk“, „Kula-tech“ bei „Dev2Dev“, rašoma pranešime spaudai.

Daugiau informacijos apie „Flazm“ kuriamą žaidimą „Train Valley“ rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai (1)