Europos palydovinės navigacijos sistemoje – du nauji „šeimos nariai”  (0)

Europos palydovinės navigacijos sistema „Galileo” į kosmosą paleis du palydovus. Ir jų skaičius orbitoje padidės iki šešių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisija planuoja iki šio dešimtmečio pabaigos į kosmosą paleisti iš viso 30 tokių palydovų. Projektu „Galileo“ siekiama Europoje skatinti ekonomiką ir palengvinti kasdienius gyventojų poreikius.

Europos Sąjunga kartu su Europos kosmoso agentūra nuo 2003-iųjų siekia sukurti savą palydovinės navigacijos sistemą, kuri galėtų konkuruoti su amerikiečių „GPS“ ir rusų „GLONASS“ sistemomis.

Šiam ambicingam projektui numatę skirti 5 milijardus eurų, europiečiai dabar kalba apie galimą pasaulinę navigacijos sistemą, o kad ji pradėtų veikti, tam ir reikia kuo daugiau palydovų orbitoje.

„Galileo“ pagrindinis uždavinys – teikti tikslesnę informaciją apie nustatytą padėtį ir laiką, kas aktualu gyventojams, besinaudojantiems navigacijos prietaisais ar išmaniaisiais telefonais.

Kartu siekiama gerinti transporto sektorių – planuoti saugesnes keliones ir geriau reaguoti į ekstremalias situacijas. Šiuo metu „Galileo“ teikiamomis paslaugomis jau naudojasi aviacijos pramonė.

Europos palydovai „Doresa“ ir „Milena“, pavadinti dviejų moksleivių, laimėjusių Europos Sąjungos piešimo konkursą, vardais, į kosmosą buvo paleisti 14.31 val. Lietuvos laiku laiku iš Europos kosmodromo. Paleidimą buvo galima stebėti tiesiogiai internetu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (0)