Pristatytas išmanusis laikrodis Apple Watch (Video)  (0)

Kompanija Apple oficialiai anonsavo savo išmanųjį laikrodį Watch, ir iš karto nustebino ne tik šio prekės ženklo gerbėjus, tačiau ir rinkos analitikus bei mobilios industrijos specialistus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia nustebino tai, kad absoliuti dauguma būtų šventai įsitikinę, kad Apple laikrodis vadinsis iWatch (su raidele „i“), tačiau tokioms viltis buvo nelemta išsipildyti. „Watch, tiesiog Apple Watch“ – štai taip išmanusis laikrodis skambėjo Apple pristatyme, kuris prasidėjo iš karto po to, kai debiutavo taip pat gandais apaugę iPhone 6 ir iPhone 6 Plus. Apple Watch dizainas gana žymiai skiriasi nuo to, ko tikėjosi vartotojai ir ką jie atvaizdavo galybėje 3D vizualizacijų. Laikrodis turi stačiakampio formą su šiek tiek išpūstu safyro stiklu. Minimalus stilius ir universalumas – štai išskirtinai Apple Watch bruožai. Išmanusis laikrodis turės kelių dydžių korpusus – 42 mm ir 38 mm, atitinkamai vartotojai galės rinktis pagal savo rankų ir riešų dydį. Mėgstantiems rinktis bus pasiūlyti keli korpuso variantai, sukurti iš nerūdijančio plieno (Apple Watch Sport), aliuminio (Apple Watch) ir padengto 18 karatų auksu (Apple Watch Sport Edition). Bus galima rinktis ir iš įvairių spalvų apyrankių, tarp kurių bus ne tik plastikinių, tačiau ir metalinių bei odinių. Spalvinę gamą galima matyti žemiau esančiuose paveikslėliuose. Apple Watch turi klasikinį sensorinį ekraną, kuris atskiria paspaudimą nuo prisilietimo, taip pat įdiegti davikliai, kurie aktyvuoja ekraną, pamojus ranka arba atlikus kitus gestus. Tiesa, ypač daug dėmesio skirta sąveikai, naudojant balso komandas – tam pasitarnaus Siri. Kartu vartotojai galės pasinaudoti navigacinėmis komandomis – tam reikalui skirtas ratukas laikrodžio šone. Apple Watch turėtų tikti ir sportininkams bei tiems, kurie mėgsta bėgioti, treniruotis sporto salėse. Laikrodis galės pamatuoti širdies ritmą, o sinchronizacija su iPhone leis gauti reikiamą statistiką, derinant gautus duomenis su GPS koordinatėmis. Pilną informaciją gaus tik tiek, kurie naudoja iPhone. Meniu sudaro apvalios piktogramos, po kiekviena iš jų slepiasi iš karto kelios programėlės. Tarp trečių šalių programų bus galima rasti Facebook, Twitter, American Airlines, City Mapper ir BMW. Tiesa, bendravimui socialiniuose tinkluose reikės pasitelkti balso komandas arba komentaruose tiesiog palikti šypsenėles – virtualios klaviatūros Apple Watch, dėl suprantamų priežasčių, neturės. Kompanija iš Kupertino tam tikrus duomenis apie savo firminį laikrodį nusprendė atskleisti vėliau – taip siekiama išsaugoti intrigą, o kartu laimėti laiko prieš konkurentus. Žinoma tik tiek, kad komplekte su Apple Watch bus bevielis įkrovimo įrenginys. Kaip dažnai reikės įkrauti laikrodį, Apple neatskleidė.

Apple Watch JAV rinkoje kainuos $349 (38 mm versija) arba $499 (42 mm versija), o išmaniojo laikrodžio debiutas prekyboje įvyks 2015 m. pradžioje. Iki to laiko kūrėjai žada toliau tobulinti savo naująjį produktą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai (0)