Paskelbta išskirtinė vaizdo medžiaga iš Ilovaisko katilo (Video)  (6)

Žurnalistas Rostislavas Šapošnikovas, savaitę praleidęs Ilovaisko katile ir kartu su kariais nuo minosvaidžių ir zenitinių raketinių sistemų „Grad“ apšaudymų slėpęsis apkasuose, nufilmavo šiuos vaizdus. Vyras iš ten grįžo be automobilio, telefono, vaizdo kameros ir nešiojamojo kompiuterio, tačiau gyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip skelbia naujienų agentūra „Unian“, žurnalistas užfiksavo, kas vyko Ilovaisko mieste, į kurį įžengė reguliarioji Rusijos armija.

Išskirtinę jo filmuotą medžiagą, kurią žurnalistas savo kamera užfiksavo rugpjūčio 24-31 d. Ilovaiske, gavo televizijos laida „Slapta medžiaga“. Į Ilovaiską R. Šapošnikovas važiavo automobiliu. Jis pasiekė miestą tuo metu, kai jį kontroliavo Ukrainos kariai. Pastariesiems buvo duotas įsakymas išvalyti Ilovaiską nuo ginkluotų teroristų.

Tačiau vos po kelių valandų viskas pasikeitė. Žurnalistas su Ukrainos kariais atsidūrė tiesiog „katilo“ viduje: į miestą su tankais ir sunkiąja ginkluote įžengė Rusijos armija.

„Kol Kijeve vyksta paradas, mes čia esame priešakinėje linijoje ir, kaip sako kariai, sėdime plikais užpakaliais – neturime nei technikos, nei normalių ginklų, nei žmonių“, – pasakojo žurnalistas.

Rusijos karių turi nelikti?

Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris pareiškė, kad Ukraina ir Rusija susitarė, kad visi rusų kariai bus išvesti, o karinė technika iš Ukrainos teritorijos bus pašalinta.

Kaip skelbia portalas News.liga.net, tai Vokietijos užsienio reikalų ministras teigė kalbėdamas Laivės radijui.„Tarp Rusijos ir Ukrainos yra susitarimas, kad visi rusų kariai ir ginklai, kurie vis dar yra Ukrainos teritorijoje, turėtų būti iš ten išgabenti. Tarptautinė bendruomenė tai atidžiai stebės“, – kalbėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: