Artėja terminas, svarbus net milijono automobilių savininkams Lietuvoje  (4)

Valstybės įmonė „Regitra“ primena, kad šio mėnesio pabaigoje baigsis daugeliui transporto priemonių savininkų svarbus terminas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar iki pasibaigiant rugsėjui jie turi pasirūpinti privalomąja technine apžiūra ar privalomuoju draudimu po to, kai šių metų liepos 1 d., vadovaujantis įstatymu, jų transporto priemonėms buvo sustabdytas leidimas dalyvauti eisme.

VĮ „Regitra“ duomenimis, tai palietė apie 1 mln. Lietuvoje įregistruotų kelių transporto priemonių. Daugelis jų jau nebeeksploatuojamos, tačiau jų valdytojai iki šiol nesikreipė dėl išregistravimo.

Šios transporto priemonės bus išregistruotos, jei iki rugsėjo pabaigos (t. y. per 90 dienų nuo leidimo sustabdymo) jų valdytojai ar jų įgalioti asmenys neatliks privalomosios techninės apžiūros, neapdraus privalomuoju draudimu ir nepareikš pageidavimo sustabdyti leidimą vieniems metams.

Per 90 dienų nuo leidimo sustabdymo atlikus privalomąją techninę apžiūrą ir apdraudus privalomuoju draudimu, leidimo sustabdymas bus panaikintas automatiškai.

Jei transporto priemonės artimiausiu metu nežadama naudoti viešajame eisme ir leidimas nėra būtinas, prasitęsti leidimo sustabdymą iki vienų metų galima kreipiantis į VĮ „Regitra“ filialą arba per transporto priemonių registravimo elektroninę sistemą (eKETRIS). Dėl sustabdymo patariama kreiptis iš anksto, nelaukiant paskutinės termino dienos.

Transporto priemonės registracijos būseną galima pasitikrinti VĮ „Regitra" interneto svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (4)