NASA pagaliau surado kuo pakeisti Rusiją - atsinaujins astronautų skrydžiai į TKS  (8)

Jungtinių Valstijų aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) pranešė grįžtanti prie JAV vykdomų pilotuojamų kosminių skrydžių, kurie laikinai buvo nutraukti atsisakius naudoti nesaugiais laikytus daugkartinius erdvėlaivius „Space Shuttle“. Nuo to laiko NASA savo astronautų skrydžiams į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) nuomojosi rusiškus kosminius laivus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena astronauto vieta juose NASA kainuoja 70 mln. dolerių. Per metus paprastai į kosminę stotį atskirsdavo 6 JAV astronautai.

Dabar NASA atstovai paskelbė, kad JAV bendrovės „Boeing“ ir „SpaceX“ laimėjo skelbtą konkursą komercinėms pilotuojamų skrydžių į TKS teikti. NASA pranešė pasirašiusi su jomis 6,8 milijardų dolerių vertės sutartį vadinamųjų kosminių taksi paslaugoms. „Boeing“ atiteko 4,2 mlrd. dolerių, o „SpaceX“ - 2,6 mlrd.

Abiejų minėtųjų bendrovių kosminiai laivai, skirti NASA astronautų pilotuojamiems skrydžiams, dar turės įveikti NASA saugumo testus. Tik po to bus leista juos naudoti skrydžiams į TKS. Pagal sutartį kiekviena bendrovė per metus turės atlikti nuo 2 iki 6 pilotuojamų skrydžių į kosmosą savo kosminiais laivais.

Iki šiol NASA išleido šimtus milijonų, padėdama privačioms bendrovėms, kaip „SpaceX“, „Boeing“ ir „Sierra Nevada“ sukurti savus įgulos gabenimo aparatus, kad amerikiečiai 2017 metais jau galėtų kilti į orbitą savomis priemonėmis .

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(21)
(0)
(21)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: