Kinijoje „Microsoft“ aplenkė „Sony“ ir jos „PlayStation 4“  (3)

Kinijoje JAV technologijų milžinė „Microsoft“ rinkoms pristatė savo „Xbox One“ ir tapo pirmąja stambia žaidimų konsoles gaminančia bendrove, įžengusią į vieną pelningiausių šiandienos rinkų. Apie tai praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmosios Šanchajuje parduotos konsolės kainavo po 699 JAV dolerius. Bendrovės konkurentės „Sony“ bei „Nintendo“ savo produkciją Kinijos rinkoje dar tik ketina pristatyti.

Šių metų sausį Kinijos vyriausybė atšaukė 14 metų galiojusį draudimą pardavinėti žaidimų konsoles kilus nerimui dėl tokių žaidimų turinio. Tiesa, kai kurie populiarūs žaidimai šalyje vis dar yra draudžiami.

Kol kas „Xbox One“ pirkėjai gali rinktis iš vos 10-ties jiems prieinamų žaidimų, tiesa, „Microsoft“ teigia, kad planuojama rinkai pateikti dar 70 gaminių.

Aplenkusi savo konkurentes šioje rinkoje „Microsoft“ gali įgyti jai taip reikiamą pardavimų suaktyvėjimą. Šiuo metu visose stambiosiose rinkoje jos gaminį pardavimais lenkia „Sony“ „PlayStation 4“ žaidimų konsolė.

IHS bendrovės žaidimų rinkos analitikas Pyrsas Hardingas Rolsas (Piers Harding-Rolls) teigia, kad „tapimas pirmu visada turi ir savo privalumų ir trūkumų. Matome potencialą. Tiesa, kyla ir rimtų problemų - apsisaugoti nuo programišių, suderinti kainas, parinkti tai, kas sukurtų ryšį su vietos auditorija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (3)