Kodėl Ukraina taip įnirtingai gina iš esmės sugriautą Donecko oro uostą?  (85)

Ukrainos kariai jau penkis mėnesius atmušinėja separatistų ir Rusijos armijos mėginimus užimti Donecko oro uostą. Iš oro uosto po penkių mėnesių kovų liko tik griuvėsiai, bet Ukrainos kariai vis tiek nesitraukia. Kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos savanorių korpuso vado pavaduotojas Valentinas Manko pareiškė, kad Ukrainos kariai gali ne tik išlaikyti Donecko oro uostą, bet ir įžengti į miestą, tačiau to nedarys, nes laikosi Minske pasirašyto paliaubų susitarimo su separatistais.

Tai praneša portalas censor.net, remdamasis leidiniu „Gordon“.

V. Manko teigia, kad Ukrainos kariai jau seniai galėjo pasitraukti iš Donecko oro uosto, tačiau jį iki šiol gina dėl to, kad Rusijos remiami teroristai ir separatistai nevykdo savo pačių Minske pasirašytų paliaubų susitarimų.

„Kova dėl Donecko oro uosto vyksta dėl to, kad separatistai iki šiol neatlaisvino teritorijų į pietryčius nuo Donecko, nors pagal Minske pasirašytus susitarimus privalėjo tai padaryti“, – teigė V. Manko.

„Pasakysiu tiesiai: mes nesitrauksime iš oro uosto tol, kol separatistai neatiduos mums Orlionovkos, Dokučajevsko, Starobeševo, Amrosijivkos ir taip toliau, iki pat Novoazovsko. Būten dėl to yra prasmė išlaikyti oro uostą.

Ką reiškia „atiduos“? Tai reiškia išardys savo įtvirtinimus ir atsitrauks už linijos, dėl kurios sutarta Minske“, – teigė V. Manko.

Vado pavaduotojas teigia, kad Ukrainos pajėgos gali ne tik ilgai išlaikyti oro uostą, bet ir žengti žingsnį pirmyn ir patraukti į Donecką.

„Bet mes to nedarome, todėl, kad vykdome susitarimus dėl paliaubų ir šaudome tik tuomet, kai reikia atsakyti į rusų puolimą. Jei ne Minsko susitarimai, Antiteroristinės operacijos pajėgos per mėnesį ar du visiškai kontroliuotų Donecką“, – teigė V. Manko.

Ukrainos karių ir separatistų kovos dėl Donecko oro uosto prasidėjo gegužės pabaigoje, po to, kai Ukrainos kariai užėmė šį strateginį objektą.

Nuo to laiko separatistai nuolat apšaudė oro uoste įsitvirtinusius Ukrainos karius. Pasirašius paliaubų sutartį kova dėl oro uosto tik dar labiau įsiplieskė.

Separatistai, remiami Rusijos armijos karių, kasdien po kelis kartus šturmuoja oro uostą, bet nesugeba išstumti Ukrainos pajėgų.

Separatistų nesustabdo net tai, kad Vakarai jau pagrasino, jog Rusijai bus įvestos naujos sankcijos, jei jos armija užims Donecko oro uostą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(26)
(10)
(16)

Komentarai (85)

Susijusios žymos: