Naudingi patarimai: geriausios alternatyvos „uTorrent“ programinei įrangai  (20)

Tikriausiai dar visi pamenate kaip „uTorrent“ buvo galima vadinti vienu populiariausių ir geriausių „BitTorrent“ klientų. Būtent senasis „uTorrent“ buvo ne tik ypatingai kompaktiškas, bet ir naudodavo mažai resursų. Vis dėlto situacija kardinaliai pasikeitė „uTorrent“ įsigijus „BitTorrent“ korporacijai, kuri šį populiariausią klientą pavertė, tiesiogine ta žodžio prasme, reklamų lenta. Žinoma, galima džiaugtis pridėtomis naujomis funkcijomis, bet praktika rodo, kad jos taip retai naudojamos, jog labiau „pasitarnauja“ tik naudodamos dar daugiau kompiuterio resursų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi šiuolaikinės skaitmeninės erdvės vartotojai yra ypatingai reiklūs ir išrankūs bei turintys didžiulę pasirinkimo laisvę, dauguma jų jau dabar ieško tinkamos alternatyvos „uTorrent“ klientui. Tikėtina, kad į šį sąrašą taip pat patenka daugybė technologijomis besidominčių skaitytojų. Taigi niekuo nelaukdami pristatome jums keletą galimų ir šiuo metu geriausių alternatyvių „BitTorrent“ klientų.

„Deluge“

Deluge“ – tai atviro kodo „BitTorrent“ klientas, kuris yra prieinamas visose populiariausiose šiuolaikinėse platformose, t.y. „Windows“, „Linux“ ir „Mac OS X“. Šio „BitTorrent“ kliento pagrindą sudaro libtorrent bibliotekos, kurios užtikrina mažą centrinio procesoriaus ir operatyvios atminties resursų naudojimą bei garantuoja paprastas programinės įrangos valdymo galimybes. Be to, „Deluge“ vartotojo sąsaja labai primena senąjį „uTorrent“, kol jis dar nebuvo užgrūstas reklamomis.

„Deluge“ taip pat puikiai susidoroja ir su visomis šiuolaikinėmis tokio tipo klientams būdingomis funkcijomis: turi „BitTorrent“ šifravimą, „DHT“, „magnet URL“, „UPnP“ ir „RRS“ funkcinių sprendimų palaikymą. Šiame kliente taip pat įdiegtas momentinis duomenų parsisiuntimo spartos valdymas, tačiau galimas ir tvarkaraščio principu (angl. schedule) sudaromas srautų ribojimas.

Be to, reikia nepamiršti ir to, kad „Deluge“ architektūra sukurta remiantis kliento-serverio principu. Būtent tai nurodo, kad šis „BitTorrent“ klientas gali būti įdiegiamas, pavyzdžiui, spartesniame serveryje, ir vėliau naudojamas namų kompiuteryje nuotoliniu būdu. Vis dėlto tai tik viena iš papildomų galimybių – „Deluge“ puikiai veikia ir gali būti naudojamas kaip ir bet kuris kitas įprastinis darbalaukyje veikiantis „BitTorrent“ klientas.

„Transmission-Qt Win“

Transmission“ tikriausiai yra bene populiariausias „BitTorrent“ klientas „Max OS X“ ir „Linux“ operacinėse sistemoje. Būtent jis pagal nutylėjimą iš anksto būna įdiegtas tokiose „Linux“ distribucijose, kaip „Ubuntu“ ar „Fedora“.

Turbūt kaip jau supratote, oficialus „Transmission“ „BitTorrent“ klientas yra prieinamas tik dvejose paminėtose operacinėse sistemose, tačiau „Windows“ palaikymo neturi. Vis dėlto čia „Transmission-Qt Win“ yra paminėtas neatsitiktinai. Būtent „Transmission-Qt Win“ – yra neoficiali „Transmission“ „BitTorrent“ kliento versija, kuris turi tam tikrus pakeitimus ir atnaujinimus, garantuojančius stabilų programinės įrangos veikimą „Windows“ platformoje.

Kaip ir „Deluge“, taip ir „Transmission-Qt Win“ yra taikomas kliento-serverio architektūros principas, kuris leidžia šį „BitTorrent“ klientą naudoti nuotoliniu būdu. Bene didžiausiu „Transmission-Qt Win“ skirtumu jį lyginant su kitais „BitTorrent“ klientais galima įvardinti visiškai kitokią vartotojo sąsają, kuri yra puikiai tinkama visiško minimalizmo ieškantiems vartotojams.

„qBittorrent“

Pagrindinis „qBittorrent“ panašumas jį lyginant su „Deluge“ – naudojamos to paties tipo C++ kalba parašytos libtorrent bazinės bibliotekos. Šis faktas iš karto nurodo, kad abu paminėti „BitTorrent“ klientai turi santykinai panašias funkcines galimybes. Būtent tas jaučiama net ir kalbant apie naudojamus vartotojo sąsajos sprendimus, kurie labai panašus į jau matytus „uTorrent“ bei „Deluge“.

Be to, „qBittorrent“ savo veiklą bando vystyti bei populiarinti taip pat naudodami ir labai agresyvų šūkį: „Projektu „qBittorrent“ siekiame suteikti nemokamos programinės įrangos alternatyvą „uTorrent“ klientui“.

„qBittorrent“ turi ir dar vieną privalumą, kuris yra aktualus alternatyvių operacinių sistemų naudotojams. Būtent šis „BitTorrent“ klientas suderinamas ne tik su „Windows“, „Linux“ bei „Mac OS X“ operacinėmis sistemomis, tačiau taip pat turi ir „FreeBSD“ bei „OS/2“ platformų palaikymą.

„uTorrent 2.0.4“ arba „uTorrent 2.2.1“

Jeigu jau susipažinote su aukščiau pateiktu sąrašu ir vis dėlto jūsų poreikius tenkinančios alternatyvos neradote, bet dabartiniu „uTorrent“ klientu taip pat esate nepatenkinti, siūlome rinktis šiek tiek senesnes „uTorrent 2.0.4“ arba „uTorrent 2.2.1“ versijas. Būtent šios versijos pasižymi pakankamu stabilumu, yra be reklamų ir bent jau šią akimirką dar vis neturi jokių kritinių saugumo spragų.

Nepaisant to, reikia suprasti, kad technologijų rinka yra pernelyg dinamiška, todėl prisirišti prie morališkai pasenusių produktų tikrai neverta. Juk galiausiai vis tiek ateis ta diena, kai senųjų versijų palaikymas bus visiškai nutrauktas ir jomis pasinaudoti tiesiog nepavyks. Taip jau atsitiko „Skype“ vartotojams, todėl kažkada neabejotinai atsitiks ir „uTorrent“ seniesiems vartotojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(136)
(11)
(125)

Komentarai (20)