Paaiškėjo, kurie telefonai gaus naująją operacinę sistemą Android 5.0 Lollipop  (10)

Kompanijai Google pristačius naują operacinę sistemą Android 5.0 Lollipop, daug vartotojų ėmė domėtis, ar jų išmanieji telefonai gaus šią ilgai lauktą ir gana nemažai naujovių sulaukusią mobilią platformą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto gigantas jau paskelbė, kad naujojo Android sulauks Nexus serijai priklausantys išmanieji telefonai Nexus 4 ir Nexus 5, lygiai taip pat kaip ir naujasis Nexus 6, kuris turės jau gamykliškai įdiegtą Android 5.0. Neatsiliko ir kitos kompanijos.

Kompanija HTC planuoja atnaujinti daug išmaniųjų telefonų iki Android versijos 5.0 Lollipop. Šiuo metu sąraše yra 12 modelių, kurie dabar turi Android 4.4. Kitkat, o vienais pirmųjų taps išmanieji telefonai HTC One M7 ir One M8 su priedėliu Google Play Edition. HTC flagmanai su grynakrauju Android, žymimi kaip Google Play Edition, naujausios Android versijos gali sulaukti jau 2014 m. pabaigoje – lapkritį arba gruodį, priklausomai nuo regiono.

Šių ir praėjusių metu HTC One flagmanai atnaujinimą gaus kiek vėliau, kadangi jie naudoja modifikuotą operacinės sistemos versiją su vartotojo sąsaja HTC Sense. Juos Android 5.0 pasieks 2015 m. sausį – vasarį.

Tokiu būdu, HTC flagmanai atsinaujins per 90 dienų, o štai paprastesni išmanieji telefonai naujojo Android lauks kiek ilgiau. Tarp tokių minimi Desire Eye, One E8, Butterfly 2, One Mini 2, One Mini, One Max, Desire 816 ir Butterfly S. Pusei jų nustatytas sausio – kovo, kitai pusei – kovo ir balandžio laikotarpis.

Daugumoje aprašytų išmaniųjų telefonų bus atnaujinta darbui su kamera skirta programėlė Eye Experience, leisianti pasinaudoti naujomis Android 5.0 Lollipop galimybėmis.

Japonų kompanija Sony pareiškė, kad pirmuoju tarp kandidatų gauti Android 5.0 taps Sony Z Ultra Google Play Edition. Savo ruožtu, 2015 m. atnaujinimą pirmieji gaus Xperia Z3, Z3 Compact, Z3 Tablet Compact ir Xperia Z2.

Neprioritetinių Sony mobilių įrenginių sąraše atsidūrė Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3v – jie Android Lollipop sulauks vėliau, nei dabartiniai flagmanai.

Dar viena kompanija – Motorola – pažadėjo, kad jau 2014 m. naujausią Android versiją gaus Moto X ( (2013 ir 2014 m. modeliai), Moto G (2013 ir 2014 m. modeliai, įskaitant 4G LTE versiją), nebrangus Moto E, taip pat Droid Ultra, Droid Maxx ir Droid Mini, skirtas operatoriui Verizon. Iš viso atnaujinimą gaus ne mažiau devynių Motorola telefonų.

Iš kompanijos LG mobilių įrenginių Android 5.0 gaus Nexus 4, Nexus 5 ir G Pad 8.3 Google Play Edition, taip pat dabartinis flagmanas LG G3. Jei ankstesnė praktika pasitvirtins, atnaujinimą turėtų gauti LG G2, G2 Pro, išlenktą ekraną turintis LG G Flex, taip pat G Pad 8.3 su modifikuotu Android ir firmine vartotojo sąsaja.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(31)
(4)
(27)

Komentarai (10)