„Google“ teks susimokėti už moters iškirptę „Street View“  (9)

Kvebeko teismas Monrealyje skyrė baudą kompanijai „Google“ už tai, kad jos paslaugos „Street View“ nuotraukoje buvo matyti ypač gili moters iškirptė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotrauka, dėl kurios Maria Pia Grillo kreipėsi į teismą, buvo užfiksuota 2009 metais. Automatiškai vaizdus fiksuojančiam automobiliui važiuojant pro šalį, moteris sėdėjo priešais savo namus. Ir nors jos veidas buvo paslėptas, bendradarbiai moterį atpažino. Tai padaryti padėjo ir tai, kad nuotraukoje buvo matyti ir moters automobilis, kurio numeriai nebuvo užtušuoti.

Šokiruota moteris 2011 metais kreipėsi dėl savo atvaizdo į „Google“ atstovus, tačiau atsakymo nesulaukė. Todėl po kurio laiko ji nusprendė kreiptis į teismą, reikalaudama atlyginti patirtą žalą. Moteris ją įvertino 45 tūkst. Kanados dolerių (110 tūkst. Lt).

Tiesa, oficialiame skunde ji nurodė esanti nepatenkinta dėl viešai matomų automobilio numerių ir prašė užtušuoti juos, o tuo pačiu – ir save.

„Google“ teisme aiškino negavusi moters el. laiško, jo nepavyko rasti ir prasidėjus teismo procesui. Interneto kompanija sutiko užtušuoti moterį ir jos automobilio numerius, tačiau atsisakė sumokėti patirtą žalą, mat moteris buvo viešoje vietoje.

Tęsiantis teismo procesui, M.Pia Grillo sumažino reikalaujamą sumą iki 7 tūkst. Kanados dolerių. Teismas nusprendė, kad moteriai išties priklauso išmoka, tiesa, kiek kuklesnė – 2,5 tūkst. Kanados dolerių.

„Be to, kad darbe jai teko iškęsti užgauliojimus ir piktus komentarus, buvo pažeistas moters privatumas ir orumas“, – nusprendė teisėjas.

„Google“ šio teismo proceso nekomentuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(25)
(-3)

Komentarai (9)