Daugėja skundų dėl „švilpiančių“ nVidia vaizdo plokščių (Video)  (0)

Dar visai neseniai nuskambėjo pagiriamieji žodžiai, naujausiems nVidia flagmanams, o kompanija jau susidūrė problemomis, susijusiomis su vaizdo plokštėmis GeForce GTX 970.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis PC Perspective.

Šaltinio teigimu, problema nėra nauja – „švilpia“, „zvimbia“ aukšto dažnio indukcinės ritės. Jei GeForce GTX 970 žymiai neapkraunama arba grafinis adapteris nespartinamas, parazitinių triukšmų nėra. Tačiau vos tik tenka apkrauti grafinio adapterio maitinimo posistemę, iš karto girdisi „švilpimas“.

Šiuo metu kol kas nepavyko sužinoti, kur tiksliai slypi problema. Pranešama, kad „švilpti“ gali bet kurio gamintojo parduodami grafiniai adapteriai, nepriklausomai nuo modelio.

„Švilpimo“ priežastys taip pat gali skirtis: tai gali būti maitinimo posistemės projektavimo trūkumas, pačių ričių brokas arba klijų taupymas, kuriais komponentai priklijuojami prie plokštės.

Testuose užfiksuotas švilpimas:

Oficialiai problema patvirtinta tik iš dalies, tačiau su eile išlygų. Kadangi su problema susidūrė iš karto visi gamintojai, visų akys nukrypo į kompaniją nVidia. Ši pranešė apie nedidelį procentą vartotojų, susidūrusių su ričių „švilpimu“, todėl bandoma detaliau analizuoti problemą.

Kompanija MSI priminė, kad tokie dalykai įvyksta ne pirmą kartą, taigi reikia suprasti, ir ne paskutinį. Kompanijai EVGA teko susigrąžinti visą „dainuojančių“ GeForce GTX 970 partiją. Dėl analogiškos problemas turės susirūpinti ir kiti gamintojai, tame tarpe ASUS ir Gigabyte.

Panašu, kad greitu metu ant vaizdo plokščių dėžučių pamatysime garsius užrašus apie „tikras japoniškas rites“, kaip tai nutiko prieš eilę metu, kai po prastų kondensatorių naudojimo skandalo pasirodė užrašai „Ultra Durable“, „Military Class“ ir t.t.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: