Nokia sugrįžta: kuriamas Android telefonas, labai panašus į Nokia N9  (6)

Kompanija Nokia, pardavusi savo mobilių įrenginių verslą korporacijai Microsoft, dešimčiai metų neteko teisių naudoti Lumia prekinį ženklą savo išmaniuosiuose telefonuose. Tačiau panašu, kad mobilūs įrenginiai suomių kompaniją domina dar ir šiandien.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot neoficialios informacijos, kurią publikavo puslapis MyDrivers, kompanija Nokia dirba prie išmaniojo telefono – flagmano, kuris gaus operacinę sistemą Android. Kol kas apie beveik nieko nežinoma, išskyrus tai, jog naująjį mobilų įrenginį kuria prie telefono Nokia N9 prisidėję žmonės.

Spėjama, kad naujasis išmanusis telefonas bus labai panašus į buvusį N9 tiek savo dizainu, tiek funkcionalumu, nors tuometinis flagmanas turėjo operacinę sistemą MeeGo, tuo tarpu dabar bus diegiama mobilioje rinkoje dominuojanti Google platforma.

Reikia pažymėti, kad gandai apie Nokia darbus prie Android išmaniojo telefono sklandė dar iki sandorio su Microsoft paskelbimo. Tuomet atitinkamas projektas buvo įšaldytas dėl savaime suprantamų priežasčių. Dabar gi, nelikus ribojančio faktoriaus, suomiai gali ramiai atgaivinti ilgai planuotą projektą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: