Microsoft išleido naują Windows 10 Technical Preview versiją  (12)

Kompanija Microsoft išleido naują Windows 10 Technical Preview versiją „Build 9879“, kuri bus paskutinė šiais metais. Ji pakeitė rugsėjo 21 d. debiutavusią „Build 9860“ versiją, rašo puslapis PCWorld.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Windows 10 Technical Preview „Build 9879“ pasiūlys naujų gestų, patobulintą „debesų“ tarnyboje OneDrive esančių failų valdymo palaikymą, galimybę iš įrankių juostos pašalinti režimą „Task View“ ir paieškos mygtuką.

Ankstesnė versija pasiūlė pranešimų centrą, tuo tarpu dabar vartotojai gavo meniu, kuriame galės pasirinkti užduočių juostoje atvaizduojamus elementus.

Pridėta naujų lietimui jautraus laukelio gestų, kai naudojami trys pirštai. Jie skirti Task View iškvietimui, darbastalio parodymui, persijungimui tarp programų ir paieškai. Apie 10% Windows 10 vartotojų gaus Internet Explorer su nauju varikliuku Edge, kuris skirtas padidinti suderinamumą su įvairiais internetiniais puslapiais.

Atsirado galimybė .MVK formato failus peržiūrėti per Windows Media Player. Tai galioja tiek Desktop, tiek ir Modern UI programos versijai. Šių failų metaduomenys ir atvaizdų miniatiūros (thumbnails) bus patalpinti tarp Vedlio piktogramų. Taip pat tobulinamas programos Windows Insider darbas: siekiama sutrumpinti vartotojų atsiliepimų peržiūros laiką, atliekami pakeitimai vartotojo sąsajoje. Daugiau aiškumo ir OneDrive: sistemose su Windows 8.1 tarnyba siūlė failus saugoti lokaliai arba „debesyje“. Norint sutrumpinti failų siuntimosi laiką, sistema galėdavo diske patalpinti failo žymą, taip sukeldama painiavą, kur yra visas failas, o kur yra tik jo žyma. Dabar Microsoft siūlo „Pasirinktinės sinchronizacijos“ funkciją, kai vartotojas aiškiai nurodo, ką saugoti kompiuteryje, o ką – „debesyse“. Atsisakyta ir pačios OneDrive programėlės, o naudotis tarnyba siūloma per vedlį.

Naujos Windows 10 Technical Preview versijos dabar galima tikėtis 2015 m. sausio mėnesį. Priminsime, kad naujos operacinės sistemos ISO atvaizdus galima atsisiųsti iš oficialaus Microsoft puslapio.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: