Steve Ballmer: „Bijoti dirbtinio intelekto - kvaila: besimokantys kompiuteriai atvers naujos eros duris“  (3)

Skirtingai nei Elonas Muskas, kuris dirbtinio intelekto sistemas pavadino galinčiomis iššaukti demonus ir tapti katastrofa visai žmonijai, buvęs Microsoft prezidentas Steve Ballmer į „protingus kompiuterius“ žvelgia daug pozityviau, rašo puslapis Computerworld.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Steve Ballmer nuomone, kompiuterių srityje mes dabar stovime ties naujos eros slenksčiu, kuris leis kompiuteriams suprasti žmones ir juos supančius įvykius, o taip pat savarankiškai daryti išvadas. Visa tai iš esmės keičia, kaip industrija plėtojosi iki šiol. Minėtą pareiškimą S. Ballmer padarė renginyje, kurio metu jis paaukojo tam tikrą pinigų sumą Harvardo universiteto profilinio padalino plėtrai. Savo buvusiai mokymo įstaigai skirtos aukos dydžio jis, deja, neatskleidė. Tiesa, apie finansinės pagalbos dydį galima spręsti iš ankstesnės aukos, skirtos Oregono universitetui, kuriame mokėsi jo žmona. Tuomet S.Ballmer neslėpė, kad universitetui skyrė 50 mln. JAV dolerių. Kalbėdamas apie savo indėlį į Harvardo universiteto biudžetą, buvęs Microsoft prezidentas išreiškė viltį, kad šios įstaigos mokslininkai daug dėmesio skirs informacinių technologijų saugumo sričiai, nors prioritetu ir toliau išlieka siekis kurti technologijas, kurios leistų mašinoms mokytis pačioms. Steve Ballmer teigimu, per artimiausius keletą metų didžiausi pasiekimai bus demonstruojami būtent besimokančių kompiuterių segmente. Jis pats progreso dirbtinio intelekto srityje nebijo, kadangi mano, jog baimintis inovacijų yra kvaila.

Kartu jis įsitikinęs, kad bepiločiai automobiliai gana plačiai paplis jau po dešimties metų. Beje, daugelis ekspertų 2020 metus vadina savotiška riba: automobiliai su autopilotu taps gana paplitusia, o kartu ir prieinama preke.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(7)
(1)

Komentarai (3)