Išeiviai iš Nokia pristatė planšetę Jolla Tablet (Video)  (6)

Šią savaitę planšetinis kompiuteris iPad mini 3 sulaukė keletą žymių konkurentų. Iš pradžių savo naujieną pristatė kompanija Nokia, tuo tarpu dabar į kovą įsijungė buvę Nokia darbuotojai, kurie suformavo kompaniją Jolla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis planšetinis kompiuteris vadinasi aiškiai ir paprastai – Jolla Tablet. Jam sukurti ir išleisti skirti finansai gauti per minios finansuojamą portalą Indiegogo. Planšetinis kompiuteris gavo operacinę sistemą Sailfish, kaip ir firminis Jolla išmanusis telefonas.

Telefonas su Sailfish buvo pristatytas 2013 m., o nuo to laiko operacinė sistema sulaukė žymių pokyčių. Buvo išleisti devyni atnaujinimai, pristatyta apie 350 funkcionalių galimybių, panaikinta apie 13 000 sistemos spragų ir klaidų.

Savo specifikacijomis Jolla Tablet šiek tiek primena Nokia N1: įdiegtas 7,9“ įstrižainės 2048 х 1536 taškų raiškos ekranas, 4 branduolių Intel procesorius, 2 GB operatyvios atminties ir 32 GB kaupiklis.

Vis tik korpusas nėra toks plonas, ne iš monolitinio aliuminio, tačiau kaina mažesnė, juo labiau, Jolla Tablet gali veikti su Android programėlėmis.

Didžiausia planšetinio kompiuterio privalumu kūrėjai įvardina galimybę dirbti su daugeliu užduočių vienu metu. Šiuo atžvilgiu Jolla ambicijos netgi didesnės, nei Microsoft režimas Snap ar Samsung pasiūlytas Multi Window.

Pirmajam tūkstančiui vartotojų, kurie padėjo finansuoti Jolla Tablet, kaina sudarys $189 antrajam tūkstančiui – $199. Planšetinio kompiuterio debiutas rinkoje numatytas 2015 m. II ketvirtyje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai (6)