Surinkta įdomi statistinė informacija apie naujų iPhone savininkų įpročius ir pomėgius  (0)

Paskutiniu metu ypač sparčiai daugėjo išmaniųjų telefonų modelių su didelės įstrižainės ekranais. Šią tendenciją palaikė ir kompanija Apple, pasiūliusi iPhone 6 ir iPhone 6 Plus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi įvairūs analitikai nuolat kalba apie didelių išmaniųjų telefonų įtaką planšetinių kompiuterių pardavimams, programėlės Pocket kūrėjai nusprendė patikrinti, kaip naujieji iPhone veikia iPad naudojimą.

Gauti tyrimo rezultatai rodo, kad didelius ekranus turintys iPhone verčia vartotojus vis rečiau naudoti planšetinius kompiuterius iPad. Pastarieji, naujausių tyrimų duomenimis, per 2014 m. pirmą kartą pademonstruos pardavimų mažėjimą.

Taigi, kol rinkoje buvo tik iPhone 5S, internete vartotojai naršė maždaug 55 % laiko. Likusius 45 % jie praleisdavo su planšetiniais kompiuteriais iPad.

Po to, kai debiutavo iPhone 6 ir iPhone 6 Plus, situacija ėmė kardinaliai keistis iPad nenaudai. Jei su 4,7“ ekraną turinčiu iPhone vartotojai internete ėmė naršyti apie 72 % jame praleidžiamo laiko, tai Apple planšetofono atveju šis rodiklis padidėjo iki 80 %.

Taip pat pastebėta, kad su iPhone 6 Plus vartotojai peržiūrėjo apie 40 % video medžiagos, lyginant su iPhone 5S (iPhone 6 atveju padidėjimas sudaro 16 %).

Atitinkamai tyrimo autoriai padarė keletą svarbių išvadų: kuo didesnis ekranas, tuo daugiau skaitoma naujienų, peržiūrima video turinio, tuo rečiau naudojami planšetiniai kompiuteriai.

Pastebėta ir dar viena įdomi tendencija: iPhone 6 Plus savininkai kelionių į darbą metu internete skaito 22 % rečiau, nei žmonės su iPhone 6 ar iPhone 5/5S. Panašu, viešajame transporte sunku viena ranka naudotis didelį ekraną turinčiais telefonais.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(34)
(-24)

Komentarai (0)