„LG“ praneša, kad gamins 4K televizorius su kvantinių taškų technologija  (0)

Iki šiol televizorius, kuriuose pritaikyta kvantinių taškų technologija masiškai gamino tik „Sony“, o kiti gamintojai apsiribodavo daugiausia tokio tipo įrenginių prototipų kūrimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau atrodo, kad 2015 metais ši situacija pasikeis, nes „LG“ jau dabar pranešė, kad ateinančiais metais pasiūlys rinkai 4K televizorius, kuriuose pritaikyta minėta technologija. Šie televizoriai turėtų užpildyti spragą, egzistuojančią tarp LCD ir OLED ekranų.

Kuo paremta Quantum Dot Display technologija? Tai yra technologija panaudojanti puslaidininkius nano kristalus, kurių skersmuo yra nuo 2 iki 10 nm – taip vadinamus kvantinius taškus. Jie patalpinti ant specialios standartinio LCD IPS skydelio dangos ir skleidžia šviesą, kurios bangos ilgis priklauso nuo atskirų kristalų dydžio. Tokios technologijos dėka įmanomas geresnis spalvų paletės perteikimas, gilesnis sodrumas, apie 30 laipsnių platesnis žiūrėjimo kampas ir efektyvesnis energijos taupymas lyginant su įprastais LCD ekranais. Be to, „LG“ giriasi, kad nauji televizoriai bus mažiau kenksmingi aplinkai, nes jų gamybai nenaudojamas kadmis ir kiti toksiški sunkieji metalai.

Pirmieji naujos serijos modeliai turėtų būti pristatyti CES 2015 renginio, įvyksiančio sausio 6 – 9 dienomis Las Vegase metu. Daugiau detalių kol kas neatskleidžiama, tačiau gamintojo pranešimas atrodo visai daug žadantis. Reikėtų pažymėti, kad sklando gandai, jog „Samsung“ taip pat rengiasi įvesti į rinką televizorius su Quantum Dot Display technologija. Panašu, kad netrukus konkurencija televizorių rinkoje taps aštresnė, o tai naudotojams, žinoma, tik privalumas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai (0)