Jei pastaruoju metu kompiuteris pradėjo elgtis keistai, vertėtų pašalinti Windows atnaujinimą KB3004394  (4)

Operacinės sistemos Windows atnaujinimai paprastai skirti klaidų ir pažeidžiamumų pašalinimui, tačiau neretai jie tampa tikru galvos skausmu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutiniu „antiherojumi“ tapo atnaujinimas KB3004394, rašo puslapis WCCFTech.

Nemažai vartotojų spėjo pranešti, kad po minėto Windows atnaujinimo sistema pradėjo elgtis keistai ir nekorektiškai, o problema visų pirma palietė tuos, kurių kompiuteriai turi šiuolaikines AMD ir nVidia vaizdo plokštes.

Windows atnaujinimas nekorektiškai veikia su šakninių sertifikatų saugykla, tai sukelia problemų su funkcija UAC (User Account Control), tačiau blogiausia tai, kad nustoja veikti dauguma tvarkyklių (drivers).

Daugiausia nesklandumų kyla su vaizdo plokščių tvarkyklėmis, tačiau yra duomenų, kad tai gali paleisti ir kitų komponentų (pavyzdžiui, USB 3.0) programinę įrangą. Be to, gali nebeveikti kai kurios Windows tarnybos (Task Manager, Windows Defender ir kitos).

Kompanija Microsoft jau spėjo pašalinti iš savo atnaujinimų tarnybos atnaujinimą KB3004394, tuo tarpu vartotojams taip pat rekomenduojama pasidomėti, ar jis neįdiegtas jų sistemose, bei pašalinti (net ir nesant problemų, jos gali atsirasti ateityje).

Microsoft teigimu, problema oficialiai pasireiškia kompiuteriuose, kuriuose įdiegta Windows 7 ir Windows Server 2008 R2, nors visai tikėtina, kad tai gali pasireikšti ir operacinėse sistemose Windows 8/8.1.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(79)
(3)
(76)

Komentarai (4)