12 idėjų, ką „Apple“ galėtų nuveikti su savo 155 milijardais dolerių grynais  (5)

„Apple“ turi daug grynųjų pinigų. Labai daug pinigų. Jei tiksliai – 155 milijardus JAV dolerių. Dažniausiai ši informacinių technologijų įmonė didelių pirkimų nedaro, todėl visi didesni jos pirkiniai susilaukia nemažo visuomenės dėmesio, pavyzdžiui, „Beats“ praėjusiais metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Business insider“ nutarė pasvarstyti, ką „Apple“ galėtų įsigyti už šią įspūdingą sumą grynųjų, kuri yra beveik 15 kartų didesnė nei metinis Lietuvos biudžetas (9,215 milijardo Eur).

1. „Apple“ galėtų įsigyti „Tesla“ ir panaudodama savo patirtį užtikrintį jų paklausių elektrinių automobilių pasiūlą. Be to „Apple“ gautų ir Eloną Muską – vieną iš įdomiausių technologijų specialistų.

2. „Apple“ galėtų investuoti į itin greitą interneto ryšį iki vartotojo namų, kaip, pavyzdžiui, daro „Google“ su „Google Fiber“. Jei „Apple“nori sukelti revoliuciją televizijos rinkoje, jai reikia būdų kaip pasiekti vartotojus sparčiausiu ryšiu. Dažniausiai žmonės renkasi interneto tiekėją, kuris teikia ir televizijos paslaugas, todėl šios įmonės gali nenorėti kelti revoliucijos, kuri sukeltų pavojų jų turimai kabelinės televizijos rinkai. Kodėl gi jų neapėjus?

3. „Apple“ galėtų nusipirkti tokių renginių kaip Anglijos „Premier“ futbolo lygos arba JAV Nacionalinės futbolo lygos (NFL) televizijos transliacijų teises ir transliuoti jas tik per „Apple TV“. Kažin ar tai labai patiktų ne „Apple“ fanams?

4. „Netflix“ galėtų būti įdomus „Apple“ pirkinys. Ši internetinė vaizdo platforma turi daugybę klientų, kurie kas mėnesį moka pinigus už galimybę matyti filmus ir serialus. „Apple“ galėtų įgyti ne tik juos bet ir originalų „Netflix“ turinį.

5. Jei „Apple“ iš tikrųjų nori turėti tikrai gero turinio vaizdo, ji galėtų įsigyti HBO, žinoma, jei tik „Time-Warner“ norės ją parduoti.

6. „Apple“ galėtų įkurti savo investicinę įmonę, kaip padarė „Google“, „Comcast“, „Intel“ ir daugelis kitų, tai leistų jiems uždirbti dar daugiau pinigų investuojant į naujus startuolius.

7. „Apple“ galėtų įsigyti socialinį tinklą „Twitter“. Tai būtų milžiniškas pirkinys, kuris „Apple“ įlietų į socialinių tinklų rinką.

8. Kitas pirkinys galėtų būti „Dropbox“, kurį naudoja daugelis žmonių, turinčių „iPad“ ar naujuosius „iPhone“.

9. Norėdama atnaujinti savo žemėlapių tarnybą „Apple Maps“, geras pirkinys būtų „Foursquare“, kuri veikia pagal vietos nustatymą.

10. „Apple“ ne kartą skundėsi, kad Kinijos išmaniųjų telefonų gigantas „Xiaomi“ tiesioginę prasmę vagia pinigus kopijuodami „Apple“ dizainą. Kodėl gi tiesiog jų nenupirkus ir neužėmus nemažos dalies Azijos rinkos, kurioje vyksta arši kova su „Samsung“.

11. „Jawbone“, kurianti dėvimus išmaniuosius įrenginius puikiai tiktų „Apple“. Tai leistų atnaujinti ir modernizuoti „Beats“ įrenginius arba patobulinti naująjį produktą „Apple Watch“.

12. Dar viena investicijos kryptis – kurti išmąnųjį namų valdymo įrenginį, kuris inernetu apjungtų visus namų prietaisus. Manoma, kad tai bus kito dešimtmečio „bomba“, „Apple“ turi daug talentingų programuotojų ir dizainerių, kad taptų viso to centru.

O kaip 155 milijardus JAV dolerių išleistumėte jūs?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(7)
(27)
(-20)

Komentarai (5)