Vokietijos tyrėjai paskelbė medžiagą, kaip Ukrainoje buvo numuštas laineris MH17 ir kas dėl to kaltas  (11)

Vokietijos tyrėjai pareiškė turintys įrodymų, kad praėjusių metų liepos mėnesį „Malaysia airlines“ keleivinį lainerį numušė Rusijos raketa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Televizijos „CORRECT!V“ tyrėjų grupė sukūrė dokumentinį filmą „Ieškant tiesos“ (angl. „Searching For The Truth“) , kuriame aiškinamasi, kas kaltas dėl 298 žmones pražudžiusios aviakatastrofos.

Remdamiesi karybos ekspertais, separatistų ir vietos gyventojų pasakojimais, palydovinėmis nuotraukomis ir įvykio vietoje užfiksuotais vaizdiniais įrodymais, filmo prodiuseriai pateikia išsamias išvadas.

Vokiečiai dar kartą patvirtino, kad keleivinį lainerį numušė raketinė sistema „Buk“, veikianti pagal principą „žemė-oras“. Vis dėlto netikėta buvo tai, kad dokumentinio filmo kūrėjai įvardijo žmonių grupę, kuri į lainerį paleido raketą.

„53-ioji Rusijos oro gynybos brigada yra atsakinga už 289 žmonių žūtį“, – prodiuserius cituoja „Kyev Post“.

Pasak vokiečių režisierių, rusų kariai Ukrainos sieną kirto siekdami apsaugoti separatistų pozicijas nuo vyriausybinių šalies pajėgų atakų iš naikintuvų.

Filme kalbintas karybos ekspertas pabrėžia, kad tik gerai treniruoti kariai gali taip greitai ir tiksliai manevruoti su „Buk“ tipo raketomis.

„Pamatę orlaivį, jie turėjo vos kelias sekundes įjungti radarą, nusitaikyti į lėktuvą ir paleisti raketą“, – teigia karininkas.

Žurnalistai, dirbę Vokietijos tyrimo grupei, aplankė separatistų kontroliuojamą aviakatastrofos vietą – Snižnė kaimą rytų Ukrainoje. Čia ne vienas vietos gyventojas patvirtino lemtingą dieną girdėjęs stambiagabaritį transportą, o vienas iš jų patvirtino matęs pravažiuojantį raketinės sistemos automobilį.

„Aš buvau kieme ir mačiau, kaip į orą pakilo raketa, tuomet išgirdau kurtinantį sprogimą. Mano stogo čerpės net sudrebėjo“, – pasakojo vietinis gyventojas.

Kita moteris teigė vos sprogimų garsą išbėgo į kiemą, kur pamatė iš dangaus krentančias lėktuvo nuolaužas.

„CORRECT!V“ žurnalistams pavyko pakalbinti ir Ukrainos separatistų vadą tame regione Aleksandrą Chodakovskį, kuris patvirtino, kad jo vyrai turėjo ginklų, galėjusių numušti keleivinį lainerį.

„Iškart po to įvykio viena „Buk“ sistema buvo išsiųsta atgal į Rusiją“, – sakė separatistas ir pridūrė, kad jiems buvo palikta dar viena tokio tipo raketinė sistema.

A. Chodakovskis žurnalistams pasakojo, kad jo vyrai nevairavo nė vienos iš jiems atgabentos raketinės sistemos.

„Mano kariai buvo nepakankamai kvalifikuoti vairuoti tokio tipo ginklus“, – užbaigė kovotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(26)
(4)
(22)

Komentarai (11)